Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Szülőknek / Diákoknak   »   Aktuális felhívások / Jelentkezz!   »   Egyéb aktuális programok

DNG Wanderschlüssel projekt 2023 - Tájékoztató a jelentkezéshez

2023. november 09. csütörtök 14:35

2023. november 22-én érkezik iskolánkba a magyarországi németek betelepülési évfordulója kapcsán útnak indított VándorkulcsEzen alkalomból egész napos projektnapot szervezünk, melynek megnyitója 8 órakor kezdődik majd az iskola tornatermében.

Várhatóan 9.00 - 11.30 között kreatív tanáraitok tartanak nektek színes foglalkozásokat, különböző tudomány- és életterületekről, melyre szabadon jelentkezhettek. Lehet kézműveskedni, zenét szerezni, forgatni, fordítani, sütni, prezentációt készíteni stb.

20 programból/ csoportból kell mindenkinek egyetlen egyet kiválasztania. Jelentkezni hasonló módon tudtok majd, mint a pályaorientációra (vagy legutóbb a március 15-i foglalkozásokra), vagyis az iskola honlapján keresztül. (Jobb felső sarok, piros színű "Belépés" gomb.) Figyeljetek a belépés után, hogy a regisztrációt a Pályaorientáció fülre kattintva tudjátok elérni. A regisztrációt a jövő hét folyamán nyitjuk meg, melyről külön értesítünk benneteket.

Kattintsatok a képre és ismerkedjetek meg a várható programokkal:

DNG Sítábor 2023/2024 - Jelentkezz!

2023. október 17. kedd 10:55

Az idei tanévben ismét lesz DNG Sítábor, a részletek megtalálhatóak az alábbi plakáton!

A szükséges dokumentumokat az alábbi linkekről tölthetitek le:

Jelentkezési lap
Egészségügyi nyilatkozat

Teljesen kezdők jelentkezését is szeretettel várjuk, mert egyik régi DNG-s diákunk által, nagyon kedvezményes áron tudunk sífelszerelést bérelni, illetve az oktatási lehetőség is adott.

Pontos részletekkel kapcsolatban keressétek Sáry tanár urat!

I. Ifjúsági Konferencia az Északi Régióban 2023

2023. október 05. csütörtök 14:24

2023. november 18-án Vecsésen kerül megrendezésre  az 1. Ifjúsági konferencia az Északi Régióban. A szakmai napra olyan fiatalok jelentkezését várják, akik szeretnének megismerkedni a helyi nemzetiségi önkormányzatok munkájával,  a választások menetével. Azokat a fiatalokat is várják, akik már tagjai a helyi német nemzetiségi testületnek, és szívesen megosztanák tapasztalataikat tevékenységükkel kapcsolatban, hogy ösztönözzék a  fiatalokat, induljanak bátran a nemzetiségi önkormányzati választásokon. Elsősorban a 16-24 éves korosztályt várják.
 
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött a regburowudersch@ldu.hu e-mail címen - névvel, elérhetőségekkel, életkor megjelölésével. 
A résztvevők létszáma korlátozott, ezért a jelentkezési sorrendet veszik figyelembe!
Jelentkezési határidő: 2023. október 27. 
 
További infók a képekre kattintva érhetők el...
 
  

TrachtTag 2023 - Csatlakozzunk!

2023. április 25. kedd 09:53

A Zentrum idén is meghirdette a TrachtTagot/ Népviseletek Napját, melyhez idén április 28-án iskolánk is szeretne csatlakozni.
Nincs más dolgunk, mint kiválasztani egy "typisch Ungarndeutsch" ruhadarabot, vagy kiegészítőt és a hétköznapi ruhánkkal összekombinálva egész nap, vagy egy napszakban hordani. 
Miért? Mikor? Hogyan?
Katt a képre a részletekért!

 

LdU Jugendkonferenz 2023

2023. április 01. szombat 10:03

 
Idén 2023. április 21-23. között rendezik meg a Magyarországi Német Fiatalok Ifjúsági Konferenciáját.
Ezen a rendezvényen évről évre 30 fiatal illetve fiatal felnőtt találkozik, hogy a magyarországi németség legaktuálisabb kérdéseit és az ifjúsági munka jövőbeli lehetőségeit megvitassák.
A tervezett témák:
- Nemzetiségi önkormányzati választások 2024: Hogy érjük el, hogy a fiatalok és a fiatal felnőttek részt akarjanak venni a német nemzetiségi önkormányzatok munkájában? Milyen út vezet a szándék megszületésétől a testületekbe való megválasztásig? Milyen feladatok várják a fiatalokat a német önkormányzatokban? Melyek azok a területek, ahol a fiatalok különösen sokat tudnának segíteni?
- Ifjúsági stratégia: Milyen új projekteket valósítsunk meg a jövőben?
Keretprogram: gasztronómiai és kulturális este szombaton, kötetlen ismerkedés és tapasztalatcsere a résztvevők között, a környék német nemzetiségi értékeinek és meghatározó személyiségeinek megismerése
Jelentkezés: https://tinyurl.com/ldujugendkonferenz2023
Jelentkezési határidő: 2023. április 3. ‼

További információk: radoczykaroly@ldu.hu 

 

MNOÖ Ifjúsági Konferencia 2022

2022. március 22. kedd 14:23

Nagyon fontos szakmai és kapcsolatépítő jellegű rendezvény azoknak a fiataloknak, akik komolyan gondolják, hogy szerepük van a magyarországi németség jelenében és jövőjében, akár helyi, akár regionális vagy országos szinten.

Időpont: 2022. április 22-24.

Helyszín: Leimen Ház (2065 Mány, Szent István u. 1.)

Főbb témák: LdU ifjúsági stratégiájának ismertetése, a stratégia egyes projektjeinek közös kidolgozása, saját helyi projekt tervezése a német nemzetiségi ifjúsági élet fellendítésére

Szombati keretprogram: buszos kirándulás Etyekre, a német nemzetiségi tájház megtekintése, vacsora, harmónikaszó, közös éneklés

A rendezvény kezdete: 2022. április 22. (péntek) 18:00 óra (16:00 órától lehet már érkezni)
A rendezvény vége: 2022. április 24. (vasárnap) 13 óra (ebéd után)

A részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött, napi 3 étkezés, szállás, kirándulás költsége biztosított.

A rendezvény támogatója a Német Szövetségi Köztársaság Belügyminisztériuma.

Kapcsolattartó: Radóczy Károly, ifjúsági referens (+36306096369, radoczykaroly@ldu.hu)

Jelentkezés: https://tinyurl.com/ldujugendkonferenz2022

Jelentkezési határidő: 2022. április 10.

Niegelnagelneue GJU Begegnungsstätte wartet auf euch!

2021. április 30. péntek 11:46

Dank der Förderung des deutschen Bundesministerium des Inneren (BMI) konnte die GJU ihre Begegnungsstätte in der Dózsa György Straße in Budapest erneuern. Ecksofa, Teppich, Bartisch, Fernseher und noch vieles mehr - alles super neu und modern. Dies wartet auf euch, falls ihr, ungarndeutsche Jugendliche, euch treffen und gemeinsam die Zeit vertreiben möchtet.

Wenn ihr ein gemeinsames Programm plant, oder einen Raum für 8-10 Personen braucht, könnt der GJU jederzeit eine E-Mail schreiben (buro@gju.hu) und sie helfen euch weiter, wenn sie schon dürfen.

Weitere Details findet ihr unter diesem Link...

 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Lányok Napja 2020 - Pályaorientációs nap Lányoknak

2020. szeptember 24. csütörtök 09:35

Figyelem Lányok!

Nők a Tudományban Egyesület immár 9. alkalommal szervezi meg a Lányok Napja rendezvényét, mely 2020-ban október 1-jén csütörtökön kerül megrendezésre. A Lányok Napja egy országos STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics – tudomány, technológia, műszaki tudományok és matematika) területekhez közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére. Ezen a napon felsőtagozatos általános- és középiskolás lányok látogatják meg az ország vállalatait, egyetemeit és kutatóintézeteit, ahol interaktív programokon keresztül, gyakorló szakemberektől ismerhetik meg a tudományok, a technológia és az informatika világát. 

Az utóbbi években rendszeresen vettünk részt iskolai szervezésben a programon és pozitív tapasztalatokkal gazdagodva tértünk vissza. Erre idén is van lehetőség, annyi különbséggel, hogy a program idén online valósul meg.

Vagyis, ha részt szeretnél venni, regisztrálnod kell és otthonról tudsz majd online rácsatlakozni az általad választott programra.

Ha van kedved részt venni:

- regisztrálj a téged érdeklő programra az alábbi weboldalon (http://lanyoknapja.hu)! (Itt megtudsz minden egyéb részletet.)

- keresd meg a matematika tanárodat, jelezd és igazold neki, hogy regisztráltál, hogy tudja igazolni a hiányzásodat az aznapi iskolai oktatásból!

Hajrá Lányok!

 

DNG Volkskundecamp 2020 - melde dich!

2020. szeptember 03. csütörtök 08:25

Du möchtest unser traditionelles Volkskundecamp nicht verpassen, oder?

Willst du…

  • wissen was „Zwiwitung” ist?
  • Königin einer „Schwabenmodeschau” werden?
  • den Titel "Der kräftigste Schwabe" erwerben?
  • Material für dein Volkskundeprojekt sammeln?
  • viel Spaß in guter Gesellschaft haben?
  • keine Diät mehr halten?

Dann komm mit uns nach Szár! Wir freuen uns sehr auf dich! smiley

Melde dich bei Frau Kreisz bis zum 10. September!

 

 

Videoworkshop a DNG-ben! Jelentkezz! Egyedülálló lehetőség!

2020. február 24. hétfő 12:03

  

 

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva