Eseménynaptár
2024. március
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
9
10
11
12
13
15
16
17
19
20
21
24
25
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Giga ösztöndíjlehetőség a DAAD-tól - 2022

Giga ösztöndíjlehetőség a DAAD-tól - 2022

2021. december 14. kedd 11:43

Végzősök, figyelem! Kiírták a 2022-es DAAD-ösztöndíjat!
Ez a kiemelkedően tehetséges diákok felsőoktatási tanulmányait  támogatja és finanszírozza valamelyik szabadon választott németországi egyetemen vagy főiskolán. A pályázati feltételek szigorúak, sok adminisztrációval és beadandó dokumentummal, sikeres pályázat esetén viszont a teljes tanulmányaidat finanszírozzák (=Vollstipendium)!
Néhány alapvető feltétel, vagyis akkor van esélyed, ha
  • tanulmányi eredményeidet tekintve - a végzős évfolyam legjobb 10%-ához tartozol, illetve végig kiemelkedően jó (kitűnő, vagy majdnem kitűnő) eredményeid voltak.  
  • nem vagy német, vagy kettős állampolgár, a szűk családodban nem német a használt nyelv.
  • konkrétan tudod, hogy milyen szakirányra (lehetőleg azt is, hogy melyik egyetemen belül) szeretnél továbbtanulni.
  • elszánt és elkötelezett vagy a választott szakirányt és céljaidat illetően.
A pályázati kiírásban szereplő feltételek sokkal részletesebbek, ezeknek a mellékletekben tudsz utánaolvasni.
A pályázat benyújtásához igazgatói, illetve több tanári ajánlás szükséges, és csak az iskola támogatásával nyújtható be. Az iskolán belüli beadáshoz (mellyel jelzed, hogy elolvastad és vállalod a feltételeket és szeretnél pályázni), elegendő egy dokumentumot beadni, egy ca. 700 - 1000 szavas, német nyelvű esszét, melybe beleszövöd az életrajzodat, a meghatározó tapasztalataidat, illetve meggyőzően megindokolod, hogy miért szeretnél Németországban az adott szakon/ intézményben tanulni, milyen jövőbeli céljaid vannak a szakmában stb.
Az esszék iskolán belüli beadási határideje: 2022. január 5. (szerda)
Beadás módja: e-mail: varsanyi.krisztina@dng-bp.hu címre.
Az iskola max. két tanulót nevezhet. Január 7-ig visszajelzünk, hogy benne vagy-e (az ösztöndíjbizottság által jelölt két pályázóban), hogy össze tudd állítani a beküldendő pályázathoz szükséges dokumentumokat (űrlapok, ajánlások, bizonyítványmásolatok, kiválasztott szak részletes bemutatása stb). Ezt - ha a két jelölt között vagy - nagyon gyorsan kell megtenned: 2022. január 14-én 10h-ig! (Ha úgy érzed, jó esélyeid vannak, célszerű előre elkezdeni összerakni a dokumentumokat, pl. kiválasztott németországi szak anyagait összeszedni, tanárokat keresni az ajánláshoz stb. A bizonyítványok hitelesített másolatait az iskola intézi. Az online felületre egyelőre semmit nem kell feltölteni (csak majd azoknak, akiket a szóbeli elbeszélgetés után kiválasztottak.)
Minden további részlet a mellékletekben található! Javasoljuk alapos áttanulmányozásra!
 
 
  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva