Eseménynaptár
2024. június
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Információk a DNG Pályaorientációs Naphoz 2021 + Regisztráció

Információk a DNG Pályaorientációs Naphoz 2021 + Regisztráció

2021. január 12. kedd 09:16

Iskolánk Pályaorientációs napja az idei tanévben 2021. február 9-én, kedden lesz online formában. Az iskola összes diákja részt vesz rajta (nemcsak a végzősök). A rendezvény keretében négy egymást követő 45 perces órában látogathattok meg (Zoom-Konferenciák formájában) pályaorientációt segítő előadásokat.

A nap rövid programja tehát:

 9.00-9.45  I. kiválasztott előadás meglátogatása
 10.00-10.45  II. kiválasztott előadás meglátogatása
 11.00-11.45  III. kiválasztott előadás meglátogatása
 12.00-12.45  IV. kiválasztott előadás meglátogatása
 
20 különböző előadás vár benneteket: magyarországi és külföldi, fővárosi és vidéki egyetemek, főiskolák mutatkoznak be, lesz általános németországi továbbtanulással kapcsolatos tájékoztató, előadások szakképzésekről, de akár pályaorientációs teszteket is tölthettek.
 
Hogyan tudtok bekerülni a kívánt előadásra?

Amit bejelölgettetek az osztályfőnökötökön keresztül, az csak egy előzetes felmérés volt. Ennek alapján állítottuk össze a végleges programot, melyre a lenti linken keresztül ONLINE tudtok bejelentkezni. 

Mindenki 4 előadásra kell beregisztráljon. Egy-egy előadásra korlátozott férőhely van, a helyek foglalása gyorsasági sorrendben történik. Minél előbb regisztrálsz, annál nagyobb az esélyed, hogy bekerülsz a kívánt előadásra. A helyek számát az előzetes jelentkezésekhez próbáltuk igazítani. Nézzétek meg a kínálatot, mert új programok is vannak (pl. ELTE, Nürnberg)

Minden osztály egységesen január 14-én (csütörtökön) 8.45-től regisztrálhat január 15-én (pénteken) 15.00-ig.

Az alábbi képre kattintva tekinthetitek meg a programkínálatot. A felnagyított képen a mezőkben szereplő számok azt mutatják, hogy hány fő regisztrálhat adott programra a megadott idősávban. Válasszatok ki minden idősávban (I-IV.) egy előadást (azaz összesen 4 db-ot) és regisztráljatok be rájuk online! A német nyelven szereplő programok német nyelven hangzanak el.
 

Ide kattintva lesz elérhető (január 14-től) el a REGISZTRÁCIÓS FELÜLET... 

Fontos infók a helyfoglalással kapcsolatban:

  • Ahhoz, hogy foglalni tudj, először regisztrálnod kell a honlapra, vagy [a honlapátállás miatt] meg kell újítanod regisztrációdat)! 

Regisztráció a weboldalon:

  • Ezt a honlap jobb felső sarkában lévő piros "Belépés" gombra kattintva teheted meg. A honlapra már korábban is regisztrálhatsz, mint január 14-e. Minden infót adj meg, amit kér! Fontos, hogy a teljes nevedet add meg, ne becenevet, vagy rövidítést! 
Regisztráció megújítása a weboldalon:
  • Ha már korábban regisztráltál, akkor nem kell újra regsztrálnod, hanem egyszerűen be kell lépned a profilodba. Ha elfelejtetted a jelszavad, igényelhetsz újat.
  • A profilodban meg fogja kérdezni, hogy melyik évben kezdted a gimnáziumot és melyik osztályba jársz. Ezt add meg és kattints a "Módosítás" gombra!
Ehhez egy kis segítség: 
9.N évfolyam: 2020
9. évfolyam: 2019
10. évfolyam: 2018
11. évfolyam: 2017
12. évfolyam: 2016
Helyfoglalás az előadásokra (sikeres vagy érvényes regisztrációt követően)
  • Sikeres regisztráció illetve belépés után a felül található kék színű menüsoron kattints a "Pályaorientáció" fülre és foglalj előadás-időpontot! (Ez csak akkor jelenik meg, ha megnyitottuk a jelentkezési rendszert, vagyis január 14-e után.)
  • Minden idősávban egy, azaz összesen négy darab előadásra kell bejelentkezned (se többre, se kevesebbre), a rendszer nem is enged mást.
  • A zöld pöttyre való kattintással tudsz regisztrálni. Ha beregisztráltál, a zöld pötty helyén egy naptár jel jelenik meg.
  • A nem, vagy nem megfelelően regisztrált tanulókat mi osztjuk be a maradék helyekre.
  • A honlapra/a profilodba belépve, a Pályaorientáció fülre kattintva később is (egészen a rendezvény kezdetéig) vissza tudod nézni, hogy hova regisztráltál.

Hogyan fogok belépni a kiválasztott előadásra?

A későbbiekben (nagy valószínűséggel a megadott e-mail címedre) kiküldjük az általad választott előadásokhoz tartozó Zoom-linkeket. Ezekre kattintva (a megadott időben, mikrofonnal és kamerával felszerelve) kell belépned az előadásra!

A Pályaorientációs Nap tanítási napnak számít, amennyiben nem tudsz részt venni rajta, hiányzásodat igazolnod kell az osztályfőnököd felé. A Zoom-konferenciákon való jelenlétet tanárok ellenőrzik. 

Kérdés esetén keressétek Varsányi tanárnőt (varsanyi.krisztina@dng-bp.hu)! Technikai probléma esetén írhattok Lakos Fanni rendszergazdának, a rendszergazda@dng-bp.hu e-mail címre.
 
Sikeres regisztrációt kívánunk, reméljük, sok hasznos információval lesztek gazdagabbak!
 
  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva