Eseménynaptár
2024. március
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
9
10
11
12
13
15
16
17
19
20
21
24
25
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Újabb emlékezetes kollégiumi program a Madách Színházban

Újabb emlékezetes kollégiumi program a Madách Színházban

2023. március 13. hétfő 11:07

Az elmúlt hónapok sikeres kollégiumi közösségformáló eseményei után március 9-én, 24 kollégiumi diáktársammal és nevelőtanárainkkal a Madách Színházba látogattunk, ahol “A tizenötödik” című musicalt tekintettük meg, Szirtes Tamás rendezésében.

Az előadás az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témáját járja körül, főszereplője Kazinczy Lajos, Kazinczy Ferenc költő és magyar nyelvújító fia. Az ifjú honvédtisztet, aki egy napra a Honvédség főparancsnoka lesz, végül golyó általi halálra ítéli a hadbíróság, sokan a tizenötödik vértanúként emlegetik, innen ered a színmű elnevezése is. A játék feldolgozása rendkívül modernre sikeredett, sokunknak már túlságosan újvonalasra, ami talán nem illeszkedett az események történelmi jelentőségéhez, ugyanakkor számomra a látványelemek, a koreográfiák, illetve az énekek rendkívüli figyelemvonzó hatása, vagyis a magyar történelem ilyen fajta új megközelítése rendkívül érdekessé tette a darabot. 

Köszönjük a szervezést Desics Júlia tanárnőnek, illetve Galambos Róbert tanár úrnak, az iskola alapítványának pedig a pénzügyi hozzájárulást! Izgatottan várjuk a jövőbeni hasonló programokat! 

Klein Bálint, 11.B

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva