Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Eredmények Versenyek Film/ Művészetek 3. helyezést szereztek a "Sváb Kalandorok" az Abgedreht 2014 Filmfesztiválon
3. helyezést szereztek a "Sváb Kalandorok" az Abgedreht 2014 Filmfesztiválon
2014. április 28. hétfő, 07:54
A 11. B osztályos "Sváb Kalandorok" (Majeczki Martin, Mekker Attila, Varga Viktória, Kém Antónia, Kecskeméti Pálma) idén is beneveztek egy filmmel az "Abgedreht 2014 - Magyarországi Német Ifjúsági Filmfesztivál" versenyre. 
2014. április 25-én mind a 10 forgatott filmet levetítették és díjazták is a Művész moziban. Csapatunk "Es verliebt sich..." című filmével a 3. helyet szerezte meg, ami igazán elismerésre méltó teljesítménynek számít, mivel idén már több csapat profi technikával dolgozott.
Sokan el sem tudják képzelni, mekkora munka amatőr-filmet forgatni. A "Sváb Kalandorok" nem csak jó ötlettel álltak elő, de nagy kitartással és fegyelmezetten is dolgoztak a munka során: meg lett az eredménye! Nagyon-nagy gratuláció nekik!
Nem jöhetett volna létre a mű a sok szervező és támogató nélkül, köszönet illeti: Jakus Enikő, Guoth-Fridrich Erika és Eszenyei Emese tanárnőket, Tepliczkiy Csillát, Tepliczky Istvánt, a Győrfi tanárnő vezette "Rozmaringok" kórust, Szűcs urat, a Reményi és Varga családokat, az újhartyáni nemzetiségi önkormányzatot, illetve minden közreműködőt iskolánkból és Hartyánból.
Reméljük, más diákok is kedvet kaptak, hogy jövőre beszálljanak a filmforgatásba. Nemcsak a színvonalas produkció, hanem a hagyományok kreatív és a mai korszellemnek megfelelő megőrzése érdekében is.

A filmről:

Egy kialakuló szerelem, és különösen annak első szakasza a legtöbb fiatal életében az egyik legszebb időszak. Hőseink esetében sem volt ez másként. Tamás napon a takaros Lena összetalálkozott a snájdig Honsival... szerelem volt első látásra. Honsi mindent bevetett, amit egy sváb "gentleman" akkoriban, hogy megszerezze a kiválasztott leány szívét... Hogyan alakultak az események? Mi történt az esküvő után? Örökké tart-e a szerelem? Filmünk vicces jeleneteiben választ próbál adni a kérdésekre. Jó szórakozást!

Főszereplők:

Honsi Hermann
- Majeczki Martin 
Lena Riesmayer
- Varga Viktória 
Herr Riesmayer
- Kovács Gergely
Frau Riesmayer
- Kecskeméti Pálma
Herr Hermann
- Radóczy Károly
Frau Hermann
- Guoth-Fridrich Erika
Fronzi
- Mekker Attila
Thomas
- Klemencz Dániel 
Lisi - Kém Antónia
Nusi - Wágner Loretta
 
 
A videóra kattintva megtekinthető a film...

 

 
    
 
Ma 2019. május 21., kedd Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.

A tanév végéig már csak...

Courtesy of Go Mylo Countdown

felvi

ONLINE

Oldalainkat 288 vendég böngészi