Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Infók Aktuális! Jelentkezz! Aktuális pályázatok
Legyél te a "DNG fotósa" 2015/16-ban!
2015. szeptember 17. csütörtök, 10:08

Ezennel ismét meghirdetjük a "DNG fotósa" pályázatot!

Szeretnél te a "DNG fotósa" lenni 2015/16-ben?

Szeretsz és tudsz fényképezni? Vállalnád, hogy képeket készítesz az iskola rendezvényeiről? 

A részletekért kattints ide...

 

 

 

 
Sulirádió zenebeküldés a 2015/16-os tanévre
2015. szeptember 16. szerda, 08:52

A DNG Sulirádió a mi rádiónk, nekünk szól, legyen a zenéje is a közös ügyünk!

Hogy valóban „a mi zenénk” szólhasson, kérünk minden osztályt, hogy legkésőbb 2015. szeptember 25-ig gyűjtsön össze 25 neki tetsző zenét egy adathordozón és juttassa el a 105-ös szobába.

 
Megpályázhatók a Budapesti Német Nemzetiségi Ösztöndíjak (2015)

Kedves Diákjaink!

A Budapesti Német Önkormányzat jóvoltából 2015-ben is meghirdetésre kerültek a fővárosi nemzetiségi ösztöndíjak, melyet iskolánkból tíz tanuló nyerhet el.
A pályázat elbírálásánál figyelembe veszik:
- az aktív részvételt a nemzetiségi kultúra ápolásában,
- a jó tanulmányi eredményt,
- a szociális rászorultságot.
Figyelem! A pályázat fővárosi lefedettségű, azaz csak budapesti lakóhelyű tanulók adhatják be jelentkezésüket!
A pályázat iskolán belüli benyújtási határideje: 2015. október 1. (csütörtök). Benyújtás a 105-ös szobában.
A pályázati adatlapokat innen tudjátok letölteni, de kérhettek nyomtatott verziót a 105-ös szobában is.
 
 
Pest Megyei Német Nemzetiségi Tanulmányi és Szociális Ösztöndíj 2015
2015. szeptember 11. péntek, 14:55
A Pest Megyei Német Önkormányzat a 2015/16-os tanévben is meghirdette tanulmányi és szociális ösztöndíjpályázatát 6 fő középiskolai nappali tagozatos középiskolás diák részére, akiknek állandó lakhelye Pest megyében, vagy Nógrád megyéből Berkenyén vagy Szendehelyen található.
 
Ösztöndíjban az a tanuló részesíthető:
- akinek tanulmányi átlaga legalább 4,0
- aki rendelkezik az osztályfőnök és az igazgató támogató ajánlásával
Előnyben részesül az a pályázó, aki kiemelkedő német nemzetiségi tevékenységet végez állandó lakhelyén, vagy más településen is, és aki esetében a szociális rászorultság nagyobb mértékű.
A pályázathoz benyújtandó: 
- a hiánytalanul kitöltött pályázati adatlap
- tanulmányi eredményt igazoló okmányok másolata
- kiemelkedő német nemzetiségi tevékenységet, (verseny)helyezést igazoló dokumentumok másolata
- egy német nyelvű (A4-es oldal terjedelmű) önéletrajz, mely tartalmazza a pályázó eddigi német nemzetiségi tevékenységét, illetve melyben kifejti, hogy mit jelent számára német nemzetiségűnek lenni, mire költi az ösztöndíjat.
A pályázatok iskolán belüli benyújtási határideje: 
2015. szeptember 21. (hétfő), 10 óra, 105-ös szoba (Késve beérkező pályázatokat nem fogadunk el!)
A pályázati űrlap letölthető innen, illetve személyesen is kérhető a 105-ös szobában.
 
 
 
Valéria Koch-Díj 2016
2015. szeptember 11. péntek, 13:23
A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Oktatási és Ifjúsági Bizottsága javaslatokat vár a 2016-os Koch Valéria-díj odaítélésére.
A díj célja három, a középiskola utolsó két évfolyamának egyikébe járó magyarországi német diák jutalmazása kiemelkedő iskolai teljesítményükért és a nemzetiséghez kötődő sokoldalú tevékenységükért, illetve egy a felsőoktatásban frissen végzett magyarországi német bachelor- vagy mesterképzésben illetve osztatlan képzésben 2015-ben végzett magyarországi német hallgató díjazása kiváló, magyarországi német témát feldolgozó szakdolgozatáért.
 
Középiskolások esetében a nevezés az érintett oktatási intézmény feladata, a felsőoktatási intézményben végzettek esetében a hallgató egyénileg pályázik a tanszék, ahová a diplomamunkát benyújtotta, támogatásával. Több pályázó esetében az MNOÖ arra kéri az intézményeket, hogy hozzanak előzetes döntést és állítsanak fel sorrendet a jelöltek között. A díjak megosztására nincs lehetőség. Figyelembe kell venni, hogy Koch Valéria-díjjal csak a magyarországi német nemzetiség tagjait tüntethetik ki.
 
A javaslathoz középiskolák esetében a következő mellékleteket kell csatolni:
- táblázatos önéletrajz
- lakóhely szerinti német nemzetiségi önkormányzat és/vagy egy magyarországi német egyesület ajánlása indoklással
- legutóbbi év végi bizonyítvány másolata – feltétel a jó tanulmányi eredmény (min. 4,0-es átlag), kiemelkedő teljesítmény német nyelv és irodalom tantárgyban (5), jó magatartás és szorgalom)
- egy 1-2 A4-es oldalnyi terjedelmű fogalmazás a német nemzetiségi tevékenységen kifejtett tevékenységeiről kitekintéssel a jövőre
- pályázó otthoni címe, telefonszáma, e-mail címe
 
A javaslatokat német nyelven, 2015. október 15-ig az MNOÖ hivatalának (1026 Budapest, Júlia u. 9., Levélcím: 1537 Budapest, Pf. 348.) kell benyújtani. A kiválasztáshoz tartozik a középiskolások esetében egy elbeszélgetés is, melyre a jelölteket – akik a fenti követelményeknek megfelelnek – a beküldési határidő lejártát követően hívják meg.
A díjak átadására az MNOÖ 2016. évi Országos Gáláján, a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján, Pécsett kerül sor.
 
Mivel középiskolás diákok esetében a nevezés és rangsorolás az oktatási intézmények feladata (és ez időt vesz igénybe), a pályázatokat (az összes szükséges dokumentummal, továbbküldhető formában)  2015. október 5-ig (hétfő) kérjük benyújtani a 105-ös szobában.
 
 
Pályázati lehetőség: "Élen a tanulásban, élen a sportban - 2015"
2015. április 28. kedd, 09:13
Budapest Főváros Önkormányzata idén is közzé tette felhívását az "Élen a tanulásban, élen a sportban 2015" fővárosi kitüntető cím elnyerésére a tanulásban és a sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok számára. 
Ha kiemelkedő a teljesítményed a tanulásban és a sportban is, ne habozz, hitelesíttesd az eredményeidet és add be a pályázatodat 2015. május 29-ig!

A pályázati kiírás és a pályázati feltételek a linkre kattintva tekinthetők meg...

 
Megpályázható az EMMI kiemelt nemzetiségi ösztöndíja (2015)!
2015. április 27. hétfő, 08:39

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdette pályázatát Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra a nemzetiségi anyanyelvű és kétnyelvű, illetve nemzetiségi nyelvoktató program szerint működő középfokú iskolák tanulói részére.
Az ösztöndíj célja a nemzetiségi törvény által felsorolt valamely nemzetiséghez tartozó, kiemelkedő képességű, nehéz szociális körülmények között élő tanulók továbbtanulásának elősegítése. A pályázaton az a magyar állampolgárságú tanuló vehet részt, aki nyilatkozata szerint valamely nemzetiséghez tartozik, tanulmányi eredménye a pályázat benyújtását megelőző tanév végén eléri a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra vonatkozó rendelet szerint számítandó legalább négyes átlageredményt, más forrásból azonos időszakra nézve egyéb tanulmányi ösztöndíjban nem részesül.
Az ösztöndíjban az a tanuló részesülhet, aki az iskolával együttműködve - a pályázati felhívásban meghatározott dokumentumokat hiánytalanul és határidőn belül csatolva - terjeszti elő pályázatát és a pályázat benyújtásakor az intézmény utolsó két évfolyamát megelőző évfolyamot végzi. Az ösztöndíj odaítélésekor előnyben részesül az a tanuló, akinek a taníttatása - az intézmény nyilatkozata alapján - az eltartójára a többi pályázóhoz viszonyítva nagyobb terhet ró.
Az ösztöndíj mértéke havi 60.000 Ft, amelyre sikeres pályázat esetén az ösztöndíj megállapítását követő szeptember 1. utáni két tanítási évben jogosult a diák. A benyújtott pályázatok alapján a miniszter dönt az ösztöndíj odaítéléséről, a pályázatot elnyert ösztöndíjasok névsorát a Kormány honlapján közzéteszi.
Mivel a pályázatot iskolánknak is támogatni kell, a pályázat iskolán belüli beadási határideje: 2015. május 8. (péntek), 105-ös szoba.
A teljes pályázati felhívás, a benyújtáshoz szükséges mellékletek stb. a kormány.hu oldalon, az alábbi linkre kattintva elérhető.
A pályázati felhívás és a pályázati adatlap ide kattintva közvetlenül is elérhetők.
 

 

 
Nemzetiségi Ösztöndíj Pestszentlőrincieknek (2014/15)
2015. február 02. hétfő, 13:55
A XVIII. kerületben (Pestszentlőrinc-Pestszentimre) laksz? 12. vagy 13. évfolyamra jársz? A tanulmányi eredményed mindig legalább 4,5 volt? Akkor pályázhatsz Pestszentlőrinc-Pestszentimre Német Nemzetiségi Kultúrájáért Alapítvány egyszeri tanulmányi ösztöndíjára!

A részletekért kattints ide...

Iskolán belüli beadási határidő: 2015. február 19. (csütörtök), 105-ös szoba.
 
 
Kiírták a Goethe (2015)-ösztöndíjakat
2015. január 30. péntek, 11:35
Szívesen töltenél egy nemzetközi nyári tábor keretében néhány hetet Németországban? Nyitott vagy, hogy új embereket, kultúrákat ismerj meg? Motivált vagy a némettanulást illetően és kész vagy nyáron is foglalkozni vele? Kész vagy szabadon tartani a nyaradat, hogy kiválasztás esetén részt tudj venni a kurzuson, aminek előre nem lehet tudni a dátumát? Aktív szerepet vállalsz az iskolában és akár azon kívül is? Képes vagy felelősséget vállalni magadért és másokért? 2015. augusztus 31-ig nem töltöd be a 18. életévedet? Akkor a Goethe-ösztöndíj jó lehetőség lehet számodra!
Ha jelentkezni szeretnél:
   - olvasd el (az alul lévő csatolmányokban) a pályázat részleteit, 
   - töltsd ki az egyes számú formanyomtatványt (Formular 1)
   - töltsd ki a (tanulmányi eredményedre, ösztöndíjaidra stb. vonatkozó) Táblázatot és
   - add le őket 2015. február 6-ig a 105-ös szobában!
Iskolánk a korlátozott férőhelyek miatt rangsorolja a beérkező pályázatokat. Ha a pályázatod alapján bekerültél a továbbküldendők körébe, értesítünk és ekkor kell majd prezentálnod a részletesebb jelentkezési lapot (Buchungsformular-Kinderkurse-Jugendkurse).
 
A részletes tájékoztatót, illetve a jelentkezési lapot letöltheted innen, de szívesen nyomtatunk is neked a 105-ös szobában.
Formular 1 (Bewerbung für ein Deutschkurs-Stipendium)
 
 
 
Felhívás: Magyarország Jó tanuló - Jó sportolója 2014
2015. január 15. csütörtök, 07:39
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati felhívást tett közzé a „Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója” cím elnyerésre. 
A pályázat során a köznevelésben és a felsőoktatásban tanuló diákok kiemelkedő tanulmányi- és sporteredményeit ismeri el a minisztérium.
A pályázatok beadási határideje: 2015. február 10.
 

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 8