Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Infók DÖK/ Diákélet Mit csinál a DÖK?
Viseletek Napja 2014. november 26.
2014. november 21. péntek, 07:45

 
Márton-Nap 2014
2014. november 12. szerda, 09:02

A már hagyománnyá vált Márton-Nap idén 3. alkalommal került iskolánkban megrendezésre. A mulatságot szorgos előkészületek előzték meg. Az osztályok részvételével lámpásokat készítettünk és Herzelt sütöttünk. Az este hagyományos lámpás felvonulással indult, sétánkat a Duna-parton tettük meg hangulatos megvilágítással és sváb zenei aláfestéssel. Az iskolába visszatérve felmelegedtünk egy pohár forró tea és egy kis harapnivaló mellett. Magdi néni vezetésével kezdetét vette a táncház, amin mindenki kedvére rophatta. 

Köszönjük minden diáknak és tanárnak a részvételt, a DÖK-nek a szervezést, reméljük, jövőre ismét találkozunk!

A képre kattintva további képek tekinthetők meg...

 
Márton napi előkészületek, felvonulás és táncház (2014)
2014. november 03. hétfő, 09:42
Kedves Diákok!
Iskolánk Diákönkormányzata idén is megrendezi november 11-én a hagyományos Márton napot!
Ezt megelőzően november 3-án (hétfőn) 14.45-kor az alagsorban lámpáskészítésre várjuk mindazokat, akiknek még nincs lámpásuk. Otthon is elkészíthetitek saját lámpásotokat, vagy elhozhatjátok a meglévőt. A lényeg, hogy a felvonuláson legyen.
 
November 5-én (szerdán) 15 órakor a kollégiumban libaalakú Hercel sütésre várunk minden érdeklődőt, aki szeretné megtanulni ennek a jellegzetes sváb süteménynek az elkészítését. Reggel 7:25 kor készítik elő a sütemény tésztáját az iskola ebédlőjében. Oda is várjuk a segítőket!
November 11-én (kedden) 17 órától lámpásos felvonulással a Duna partra sétálunk, hogy vízre bocsássuk minden osztály „úszó lámpását”! Ezután meleg tea és zsíros kenyér vár titeket a tornateremben. Tudjátok aki „Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik!”
Majd Magdi néni sváb táncházával zárjuk az estét.
 
Kérünk titeket, aki teheti, hozzon süteményt és üdítőt osztálya asztalára! Jelenjünk meg minél többen, a programokon való részvételért természetesen DNG Márkában részesültök!
Ünnepeljük meg együtt Szent Márton napját!

 
 
 
Beindult a DNG Márka Program
2014. október 02. csütörtök, 09:49

2014. szeptember 24-től a DÖK kezdeményezésére elindult iskolánkban a közösségi aktivitás ösztönzését szolgáló ún. "DNG Márka Program".

A DNG Márka Program (továbbiakban DMP) egy ösztönző és jutalmazó rendszer, melynek keretein belül a gimnázium tanulói tanulmányi idejük alatt (5 év) DNG Márkát (továbbiakban DM) gyűjthetnek, és azokat a programban meghatározott feltételek teljesítésével jutalmakra válthatnak be. Minden további részlet a szabályzatban olvasható...
 

A DNG Márka Program Szabályzata

Csoportonkénti adminisztrációs ív

Havi összesítő Excel-tábla

 

 

 
Diákjaink választottak: Majeczki Martin az új DÖK-elnök
2014. május 19. hétfő, 12:01
Tömött sorokban kígyóztak diákjaink az alagsorban május 19-én, a 2-3-4. szünetben, hogy leadhassák szavazataikat az új DÖK-elnökre.
Örömteli, hogy sokan magukénak érezték az ügyet és elmentek szavazni: végzőseinket nem számítva diákjaink kicsivel több, mint 61%-a szavazott. A küzdelem szoros volt: 150 szavazatból Majeczki Martin 77-et, Mészáros Bence 71-et kapott (ketten érvénytelen szavazatot adtak le).
Martinnak gratulálunk a győzelemhez, jó munkát kívánunk az elkövetkezendő évhez!
 
 
 
 
 
DÖK-elnök választás 2014
2014. április 29. kedd, 07:58
Lovas Zoltán DÖK-elnök (miután idén elballag iskolánkból) az április 16-i Diákközgyűlésen meghirdette (a direkt módon választhatóvá vált) DÖK-elnök pozícióért folytatott kampányidőszakot, mely 2014. május 16-ig tart. Két éves munkáját és elnöki tevékenységét ezúton is köszönjük, reméljük méltó utódot talál neki a Diákönkormányzat!
A május 19-i elnökválasztáson mindenki gyakorolhatja a demokratikus választások működését és demokratikus jogait! Hajrá!
 

 

 
Fényképezkedtél a DNG-s nyuszival?
2014. április 18. péntek, 12:22

Elkészültek a diáknapon a DNG-s nyuszival készített képek. Megtekinthetők - DNG-s csoporttagoknak - az alábbi linken:

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.859644927384626&type=1

Ha nem vagy csoporttag, de szeretnél, kérheted a felvételed, mondjuk itt: 

https://www.facebook.com/groups/180020748680384/

 
2014-ben is jól sikerült a DÖK-nap...
2014. április 16. szerda, 14:10
A Diákönkormányzat és Krausz Éva DÖK-segítő-tanár kiváló szervezésének köszönhetően idén is jól sikerült iskolánk diáknapja.
A képre kattintva további képek tekinthetők meg...
 
Se dolgozat, se felelet, se délutáni "muss", helyette viszont színes, hagyományőrző programok, finom ételek, jó hangulat jellemezték az április 16-i szerdát a DNG-ben. 
A reggeli diákközgyűlésen a DÖK éves beszámolója után Tápai Ildikó igazgatónő reagált a diákok - iskolaélettel kapcsolatban - felmerülő kérdéseire és kéréseire. A munkaközösségek könyvekkel és oklevelekkel jutalmazták az elismerésre érdemes versenyteljesítményeket. Lovas Zoltán DÖK-elnök (miután idén elballag iskolánkból) meghirdette (a direkt módon választhatóvá vált) DÖK-elnök pozícióért folytatott kampányidőszakot. Két éves munkáját és elnöki tevékenységét ezúton is köszönjük, reméljük méltó utódot talál neki a Diákönkormányzat!
Végül közösen megnéztük az Abgedreht! Magyarországi Német Ifjúsági Filmfesztiválra benevezett két DNG-filmünket! A filmek meghatóak, viccesek, és mindenekelőtt nagyon igényesek. Gratulálunk a részt vevő diákoknak és tanároknak, és nagy elismerésünket fejezzük ki fáradozásaikért!
A közös tornatermi délelőtt után változatos programokon szórakozhattunk, így hagyományőrző májusfaállítás, tánc, ügyességi vetélkedők. A kisállatsimogatás és a DNG-s nyuszi is nagy népszerűségnek örvendtek.:DD
Ebédre elkészültek az osztályok a finom ételekkel, így aztán teli pocakkal és jó hangulatban zárhattuk a mai napot. 

Mindenkinek kellemes húsvétot kívánunk, április 23-án (szerdán) találkozunk!

 

 
Diák-nap 2014
2014. április 11. péntek, 10:27

2014-ben április 16-án, szerdán lesz iskolánkban a Diák-nap.

A reggeli diákközgyűlés után filmvetítés, fényképezkedés a nyuszival, állatsimogatás,  különböző játékok és persze az immár elmaradhatatlan főzöcskézés várnak mindenkit. 

 

A részletesebb programért katt ide...

 

 
Valentin-nap a DNG-ben 2014
2014. február 15. szombat, 14:55
 

Nemcsak az egész ország volt  tele szívecskés lufikkal, szerelem témájú dalokkal és rengeteg szerelmessel, de a DNG-be is betört a Valentin-napi láz. Egész héten leadhatták "Cupidonak" ajándékaikat a titkos hódolók, amit minden címzett megkapott pénteken. A falon minden szünetben - hajtogatott szívecskékbe rejtett - Valentin-napi idézetek voltak angolul, amiket a bárki elvehetett. Ha esetleg neked nem jutott volna, sebaj, katt az alsó képre! Sulirádiónk (mint mindig), most is különlegességeket tartogatott erre a napra. A napi megszokott 1 szünet helyett, minden szünetben zenéket játszott, méghozzá olyanokat, amiket az iskola diákjai kértek. (Természetesen, egy átlagos hétköznapra is lehet számot kérni, csak dobjátok bele a számot és a címzettet tartalmazó kis cetlit a Kívánságdobozba, amit a tanárinál lévő ablaknál találtok meg!) 
 
 
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 3