Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Eredmények Versenyek Film/ Művészetek
2015-ben is forgatnak a "Sváb kalandorok" az "Abgedreht!" filmversenyre
2015. március 23. hétfő, 13:26
Iskolánk filmes csapata (a "Sváb kalandorok") 2015-ben is indul egy német nyelvű rövid kisfilmmel az "Abgedreht!" filmversenyen. A produkció ezúttal a Legyen ön is Milliomos kvízjátékra épül és röpíti el a nézőket a stúdióból egészen "Irgendwo" országig, sváb kalandok közé. Több helyszínen is zajlott a forgatás, képgyűjteményünk ízelítőt ad a forgatási munkálatokról....

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
3. helyezést szereztek a "Sváb Kalandorok" az Abgedreht 2014 Filmfesztiválon
2014. április 28. hétfő, 07:54
A 11. B osztályos "Sváb Kalandorok" (Majeczki Martin, Mekker Attila, Varga Viktória, Kém Antónia, Kecskeméti Pálma) idén is beneveztek egy filmmel az "Abgedreht 2014 - Magyarországi Német Ifjúsági Filmfesztivál" versenyre. 
2014. április 25-én mind a 10 forgatott filmet levetítették és díjazták is a Művész moziban. Csapatunk "Es verliebt sich..." című filmével a 3. helyet szerezte meg, ami igazán elismerésre méltó teljesítménynek számít, mivel idén már több csapat profi technikával dolgozott.
Sokan el sem tudják képzelni, mekkora munka amatőr-filmet forgatni. A "Sváb Kalandorok" nem csak jó ötlettel álltak elő, de nagy kitartással és fegyelmezetten is dolgoztak a munka során: meg lett az eredménye! Nagyon-nagy gratuláció nekik!
Nem jöhetett volna létre a mű a sok szervező és támogató nélkül, köszönet illeti: Jakus Enikő, Guoth-Fridrich Erika és Eszenyei Emese tanárnőket, Tepliczkiy Csillát, Tepliczky Istvánt, a Győrfi tanárnő vezette "Rozmaringok" kórust, Szűcs urat, a Reményi és Varga családokat, az újhartyáni nemzetiségi önkormányzatot, illetve minden közreműködőt iskolánkból és Hartyánból.
Reméljük, más diákok is kedvet kaptak, hogy jövőre beszálljanak a filmforgatásba. Nemcsak a színvonalas produkció, hanem a hagyományok kreatív és a mai korszellemnek megfelelő megőrzése érdekében is.

A filmről:

Egy kialakuló szerelem, és különösen annak első szakasza a legtöbb fiatal életében az egyik legszebb időszak. Hőseink esetében sem volt ez másként. Tamás napon a takaros Lena összetalálkozott a snájdig Honsival... szerelem volt első látásra. Honsi mindent bevetett, amit egy sváb "gentleman" akkoriban, hogy megszerezze a kiválasztott leány szívét... Hogyan alakultak az események? Mi történt az esküvő után? Örökké tart-e a szerelem? Filmünk vicces jeleneteiben választ próbál adni a kérdésekre. Jó szórakozást!

Főszereplők:

Honsi Hermann
- Majeczki Martin 
Lena Riesmayer
- Varga Viktória 
Herr Riesmayer
- Kovács Gergely
Frau Riesmayer
- Kecskeméti Pálma
Herr Hermann
- Radóczy Károly
Frau Hermann
- Guoth-Fridrich Erika
Fronzi
- Mekker Attila
Thomas
- Klemencz Dániel 
Lisi - Kém Antónia
Nusi - Wágner Loretta
 
 
A videóra kattintva megtekinthető a film...

 

 
Idén is forgatnak a "Sváb kalandorok" az "Abgedreht!" filmversenyre
2014. március 11. kedd, 07:22

Iskolánk filmes csapata (a "Sváb kalandorok") idén is indul az "Abgedreht!" filmversenyen egy német nyelvű rövid kisfilmmel. Az előkészületekről és a forgatási munkákról Majeczki Martin számol be:

"A "Sváb kalandorok" idén is készülnek az "Abgedreht!" filmversenyre. A jeleneteket szombaton forgattuk Újhartyánban. A film részleteit nem árulhatom el, de a címet azért megsúgom: "Es verliebt sich..."/ "Szerelmes lesz"... Valószínűleg már sejtitek, hogy a szerelmes húrokat is pengetünk majd...
A forgatás több helyszínen zajlott, részünkről mindent beleadtunk. Mindig nagy kihívás egy ilyen kisfilmet összehozni, de reméljük, megéri. Együtt tölthettünk egy vidám tavaszias szombati napot, ez már biztosan megérte. Köszönjük mindenekelőtt "főrendezőnk", Jakus tanárnő pótolhatatlan segítségét, Guoth-Fridrich és Eszenyei tanárnők közreműködését, illetve (már előre is) Tepliczky István kameramanni munkáját. A film összevágása még eltart egy darabig, de április 25-ig egy jó kis filmet, helyesebben egy jó kisfilmet fogunk összehozni.:-) Majd meglátjátok!"
A képre kattintva további fényképek tekinthetők meg...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 2
    
 
Ma 2019. március 22., péntek Beáta, Izolda és Lea napja van. Holnap Emőke napja lesz.

A tanév végéig már csak...

Courtesy of Go Mylo Countdown

felvi

ONLINE

Oldalainkat 392 vendég böngészi