Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Eredmények Versenyek Film/ Művészetek
DNG-s diákok győzelme az V. Országos Kerámia és Szobrászat Versenyen
2016. május 02. hétfő, 11:51

A 2016. április 22-23-án megrendezett V. Országos Kerámia és Szobrászat Versenyen iskolánk két tanulója hozta el a két legfényesebb érmet: Szentirmai Blanka I. (11.BD), Stéger Marcell (9.A) II. helyezést ért el.

Marcell beszámolója:

Április 22-23-án az V. Országos Kerámia-és Szobrászati Versenyen végül a második helyezést értem el. A versenyt megelőző egy hónapban, a felkészülés ideje alatt óriási tudásra tehettem szert, amit a megmérettetés két napján sikeresen hasznosítottam. Két munkát kellett készíteni, az elsőt „Vízköpő” témában (agyagból), a második pedig egy szabadon választott plasztika kellett, hogy legyen (hurkapálca és dipa felhasználásával). Ez úton is szeretném megköszönni a támogatást, illetve a bíztatást tanáraimnak és diáktársaimnak egyaránt!

Blanka beszámolója:

Letzte Woche am 22-23. April habe ich am Landesfinale des V. Wettbewerbes für Keramik und Bildhauerei für Kunstschulen teilgenommen. Ich hatte während des Wettbewerbes sehr große Angst, aber zum Glück konnte ich den ersten Platz belegen.

Külön öröm iskolánknak, hogy a humán és a reál tantárgyak sikerei mellett diákjaink a művészeti versenyeken is remek eredménnyel szerepelnek. Fantasztikus siker, gyönyörű produktumok, nagy szeretettel gratulálunk!

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Hatalmas sikerek az Abgedreht 2015 filmfesztiválon
2015. április 24. péntek, 16:46

Idén iskolánk két csapata is nevezett sváb témájú filmmel az „Abgedreht 2015 -  Magyarországi Német Ifjúsági Filmfesztivál" versenyre. 

A Valhalla csoport (Budai Bettina, Koleszár Tamás, Kalácska Dominika, Makai Márton, Babocsay Csenge, Bodonyi tanár úr) „Emlék” címmel forgatott rendkívül ötletes kisfilmet a kitelepítésről egy szerelmes pár szemszögéből.
A Sváb Kalandorok (Surman-Majeczki Martin, Kém Antónia, Kecskeméti Pálma, Dörner Csenge, Varga Viktória, Knapp Mercédesz, Jakus tanárnő) „Legyen Ön is Svábmilliomos!” című filmje közben pedig együtt izgulhatunk Sophie Schickért, akit gyermekkori emlékei nemcsak a 40 Millió Forintos fődíjhoz, hanem valódi identitásának megtalálásához is hozzásegítenek.

2015. április 24-én az összes nevezett filmet levetítették és díjazták a Művész moziban. A 10 film közül a DNG-s Valhalla csoport „Emlék” című filmjével különdíjat nyert 100 Euro értékben, a Sváb Kalandorok pedig „Legyen Ön is Sváb Milliomos!” című filmjükkel megszerezték a hőn áhított 1. helyet és a vele járó 500 Euro pénzjutalmat!
A képre kattintva további fotók tekinthetők meg a forgatásról és a díjátadásról...
 
Ezzel a nagyszerű teljesítménnyel DNG-s diákjaink és tanáraik példátlan sikert értek el a verseny történetében egy rendkívül erős mezőnyben, ahol ismét profi stábokkal is fel tudták venni a versenyt filmjeikkel. A jó ötleteknek, a kitartó munkának és elhivatottságnak meglett az eredménye. Nagy gratuláció mindkét csapatnak!
Külön köszönet illeti a filmek készítése során segédkezőket és támogatókat: Jakus Enikő tanárnőt, Eszenyei Emese tanárnőt, Tepliczkiy Csillát, Tepliczky Istvánt, az iskolai forgatáson résztvevő tanárokat és diákokat, az újhartyáni nemzetiségi önkormányzatot, illetve minden közreműködőt Hartyánból.
Reméljük, más diákok is kedvet kaptak, hogy jövőre beszálljanak a filmforgatásba. Nemcsak a színvonalas produkció, hanem a hagyományok kreatív és a mai korszellemnek megfelelő megőrzése érdekében is.

Részletesebben a filmekről:

"Legyen Ön is Svábmilliomos!”
Sophie Schick Stuttgartban él. Elődeit korábban kitelepítették a magyarországi német faluból, „Irgendwo”-ból.  Sophienak tulajdonképpen már semmi köze magyarországi német gyökereihez, míg egy napon férje be nem nevezi a népszerű „Legyen Ön is Svábmilliomos!” című showműsorba. Végül eljut a 40 Millió Forintos fődíjat jelentő kérdésig.
Hogyan érte el ezt?  A) Sophie csalt. B) Sophienak szerencséje volt. C) Sophie egy zseni.
D) Ezt a sors akarta így.
 
 
Emlék”
 
1947. Egy szívszorító történet a kitelepítés idejéből. Két szerelmes könyörtelen elválasztása egymástól…
Vajon mindent szétrombolnak a történelmi események? Elmúlik a valódi szerelem vagy örökké várni fog a fiú? Hogyan és miért tér vissza az elhurcolt lány?
 
 
 
     
A rendezvényről a  a Zentrum.hu (a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központja) is beszámolt. A linkre kattintva megtekinthető az írás...
 
Jubileumi Rajzpályázat eredmények
2015. április 16. csütörtök, 07:20
Iskolánk fennállásának 25. évfordulójáról sokféleképpen emlékeztünk meg iskolánkban, többek között egy nagyszabású művészeti pályázattal. Nagy örömünkre sok kiváló tehetség mutatta meg művészi adottságait és nyújtott be pályázatot a jubileumi téma kapcsán. Érkeztek rajzok, montázsok, plakátok, grafikák, de kisplasztika, makett és videó is készült.

Nem volt könnyű a zsűri dolga, végül a következő eredmény született:

1. helyezett: Szentirmai Blanka (10.BD)
2. helyezett: Budai Bettina (12.B)
3. helyezett: Kányi Csenge (9.A)
Különdíj: Paksi Máté és Muntean Krisztián (10.AC)
DÖK-különdíj: Stankovics Réka és Kovalik Nikoletta (10.AC)
Tárgy kategóriában:
1. helyezett: Bánóczki Tímea, Malonyai-Pethő Réka, Török Anna DNG-makettje
2. helyezett: Balogh Bernadett (9.A) fénykép-virága
3. helyezett: Besze Dóra és Welsch Lilla (10.AC) készítette kirakósjáték
Videók is érkeztek a pályázat-keretében, ahol a zsűri Stef Brigitta (9.A), valamint Farkas Mónika és Megyes Krisztina (10.AC) két videóját tartotta kiemelkedőnek.
A videók a linkekre kattintva megtekinthetők:
Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük Csegeziné Barabás Irén tanárnő munkáját!
A legsikeresebb produktumokat kiállítottuk iskolánk torna és színháztermében, ahol a Jubileumi ünnepség díszei voltak. A kiállítást hivatalosan április 17-én, 13 órakor nyitotta meg Tápai Ildikó igazgatónő. A képgalériából ízelítőt adunk a művekből és a megnyitóból:

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 3
    
 
Ma 2019. május 21., kedd Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.

A tanév végéig már csak...

Courtesy of Go Mylo Countdown

felvi

ONLINE

Oldalainkat 258 vendég böngészi