Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Hagyomány/Rendezvény Jótékonysági akció
DNG-s Jótékonysági Karácsony 2019
2019. november 21. csütörtök, 10:37
Kedves Diákok!
2019.12.06-ig (péntekig) van lehetőségetek jelentkezni Sáry József testnevelő tanárnál, a csatolt jelentkezési lapot kitöltve iskolánk karácsonyi jótékonysági projektjére, melynek keretében hátrányos helyzetű általános iskolásokat (közel 100 gyermeket) ajándékozunk meg. A létszámot a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. Részletekért kattintsatok a plakátra, jelentkezési lapért pedig a jobboldali dokumentum képére!
 
Tisztelt Szülők, Cégek!
Szívesen fogadunk bármilyen felajánlást, amit az ajándékcsomagba illeszthetünk (pl. mandarin, közeli lejáratos édességek, esetleg céges "szóró" ajándékok stb.), és örömet okozhatunk vele a rászoruló gyerekeknél. 100 db esetén az összes csomagba biztosan tudunk tenni, de az alacsony osztálylétszámok miatt, sokkal kevesebb darabszámot is szeretettel fogadunk (osztálylétszámok 6-12 fő között)!
 
A felajánlásokkal kapcsolatban keressék Sáry József testnevelő tanárt (06-30-606-58-72)
Határidő: 2019.12.06. (péntek)

További infókért kattints a plakátra!

A jelentkezési lap letöltésért kattints a dokumentum képére!

 

 

 

 

 
DNG-s Jótékonysági Karácsony 2017
2017. november 10. péntek, 12:51
Kedves Diákok!
2017.11.24-ig (péntekig) van lehetőségetek jelentkezni Sáry József testnevelő tanárnál, a csatolt jelentkezési lapot kitöltve iskolánk karácsonyi jótékonysági projektjére, melynek keretében hátrányos helyzetű általános iskolásokat (összesen 86 főt) ajándékozunk meg. A létszámot a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. Részletekért kattintsatok a plakátra!
 
Tisztelt Szülők, Cégek!
Szívesen fogadunk bármilyen felajánlást, amit az ajándékcsomagba illeszthetünk (pl. mandarin, közeli lejáratos édességek, esetleg céges szóró ajándékok stb.), és örömet okozhatunk vele a rászoruló gyerekeknél. 86 db esetén az összes csomagba tudunk tenni, de az alacsony osztálylétszámok miatt, sokkal kevesebb darabszámot is szeretettel fogadunk (osztálylétszámok 6-12 fő között)!
 
A felajánlásokkal kapcsolatban keressék Sáry József testnevelő tanárt (06-30-606-58-72)
Határidő: 2017.11.24 (péntek)
 
"IDÉN IS TEDD SZEBBÉ A RÁSZORULÓ GYEREKEK KARÁCSONYÁT, 
ÉS A TE KARÁCSONYOD IS SZEBB LESZ!"
 
 
DNG-s jótékonysági karácsonyi akció a Pesterzsébeti Újságban
2017. február 03. péntek, 07:41
A 2016-os nagyszabású jótékonysági karácsonyi projektünkről, a Pesterzsébet Újság 2017-es év januári számában jelent meg cikk, mely a 14. oldalon olvasható.

A képre kattintva olvasható méretűvé válik a cikk...

Köszönjük diákjaink részvételét! Mérhetetlenül büszkék vagyunk Rátok, hogy nem csak tanulmányi versenyeken, nyelvvizsgákon, sport és művészetek területén értek el kimagasló eredményeket, hanem emberségből is jelesre vizsgáztok!

Köszönjük Sáry József tanár úr szervező munkáját, mely nélkül nem jött volna létre az akció!

A teljes újság az alábbi linken elérhető:
http://pesterzsebet.hu/container/static_pages_downloads/1485248395_2017_januar.pdf

 

 
 
Jótékonysági ruhagyűjtés a DNG-ben!
2017. január 13. péntek, 13:37

Kedves Diákok és Pedagógusok!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kérésére szeretnék gyűjtést hirdetni az iskolában hajléktalan, rászoruló emberek számára.
A téli napokban – legyen az extrém hideg, vagy csak egyszerűen nedves idő, a Máltai Szeretetszolgálat dolgozói erejüket megfeszítve hívják a hajléktalan embereket a szállókra, hogy túléljék a telet. A szállókon azonban (eltekintve a leghidegebb napoktól) élnek bizonyos tisztasági előírások, így szinte minden esetben a hajléktalan emberek fertőtlenítő fürdőbe mennek (erre van külön intézmény). Itt elsősorban tiszta alsóneműt és zoknit kapnak, ez a legfontosabb.
Ezért sürgősen szükségük lenne: leginkább férfi alsónadrágra, esetleg trikóra, és minden méretű felnőtt zoknira, illetve pulóverre. Nem új, de MOSOTT dolgokat kérnek. (100 pár zokni kb. 5 nap alatt fogy el.)
Amennyiben szeretnél segíteni, a jövő hét folyamán teheted ezt meg az előbb felsorolt ruhadarabok behozásával.
A gyűjtés január 19-ig, jövő hét csütörtökig tart.
A behozott ruhákat Kárpáti-Simon Krisztina tnő gyűjti, kérdés esetén is hozzá fordulhattok.
Segítsünk együtt a rászorulóknak,  mert a hó beköszöntével egyre több a vizes cipő, és egyre nagyobb a fagyásos sérülések veszélye. frown

 

 
DNG Jótékonysági Karácsony 2016 - ilyen volt...
2017. január 13. péntek, 11:24

Sáry József tanár úr 2016 decemberében fejébe vette, hogy 84 DNG-s diákkal, a lehetőségeikhez mérten jobbá teszik a világot. Kis ajándékcsomagokat állítottak össze, majd ellátogattak a XX. kerületi Bendek Általános iskola hátrányos helyzetű diákjaihoz. Hogy sikerült-e a világot jobbá tenni, azt Kun Gréta 10.AC osztályos tanulónk írásából megtudhatjuk...

"December 20-án iskolánk néhány diákjával Sáry tanár úr szervezésében felkerestük a Benedek Általános Iskolát, hogy idén mi lehessünk az ott tanuló, hátrányos helyzetű diákok karácsonyi angyalkája.
Rengetegen jelentkeztünk erre a lehetőségre, hiszen jót tenni másokkal, örömet okozni másoknak mindig jó, hát még így, karácsonykor! Tanár úr először csoportokba osztott minket aszerint, ki melyik osztályt kapja majd. Mi az első osztályt kaptuk. Nagyon örültem neki! Semmi nem szebb és nem őszintébb egy kisgyermek mosolyánál! Már hetekkel a látogatás előtt elterveztük, milyen kis apróságokat rejtünk a csomagjukba. Mandarin, filctollak, füzet, csoki, buborékfújó és egy kis plüssfigura. Ezután kezdődött a csomagolás, a kis ajándékcsomagok pedig egyre csak sorakoztak egymás mellett.
Elérkezett a nagy nap! Indulhatunk! Mindannyian izgatottan vártuk. Amikor megérkeztünk kedvesen fogadtak minket az ott dolgozó pedagógusok, gyorsan kaptunk egy kis eligazítást, majd az osztályfőnökökkel elindultunk a termek felé. Nagyon izgultam, szerintem jobban, mint a gyerekek. De amikor beléptem az osztályterembe és megláttam azt az öt kedves kis vigyorgó arcot, egyszerre elmúlt minden félelmem, és valami hihetetlen melegség árasztott el. Bemutatkoztunk egymásnak, majd átadtuk egymásnak az ajándékokat is. Nagyon örültek neki! És én is nagyon örültem nekik!
Leültünk mindannyian az asztalok köré, ahol végre mindenki kibontotta az ajándékát. Mi is! Kézzel készített képeslapot kaptunk, hűtőmágnest és egy karácsonyfadíszt. És amikor ők bontották, egyszerre harsant fel az öt kisgyerek szájából, hogy: AZTAAAA!!! Olyan jó volt látni, hogy ilyen önfeledten tudnak örülni néhány apróságnak, hogy látszott az igazi boldogság és öröm az arcukon, és nem utolsó sorban a hála, a szemükben. Ezután teával és péksütivel kedveskedtek nekünk, és a közös falatozás közben beszélgettünk. Nagyon közvetlenek és őszinték voltak. Meséltek a testvéreikről, elárultak a kedvenc állataikat, hogy milyen háziállatuk van, és kiderült, hogy mindenki nagyon szeret rajzolni, úgyhogy a filctoll és a füzet is telitalálat volt.
Ott ültem köztük, és közben arra gondoltam, hogy ennek az öt kisgyereknek megvan a saját kis története, amivel nap min nap szembe kell nézniük és megküzdeniük vele, pedig a többségen kívülről nem látszott, hogy hátrányos helyzetű. Olyanok voltak, mint te és én.
Ezután választottunk magunknak párt, majd mindenki más-más terembe ment. Itt kézműves foglalkozáson vehettünk részt. Egy csodálatos élmény volt velük dolgozni! És közben beszélgettünk. Én kérdeztem, ő válaszolt. Ő kérdezett, én válaszoltam. És soha nem felejtette el a varázsszavakat használni: légyszíves, kérem, köszönöm, nagyon szívesen.
A kézműves foglalkozás után a tornaterembe mentünk, ahol az iskola néhány diákja karácsonyi műsorral készült. A végén egy dalt énekeltek, amit utána a kérésükre az egész tornaterem együtt énekelt újra. Eddig sikerült megállni, hogy ne sírjak, de a közös éneklés közben már nem sikerült visszatartani a könnyeimet. Végigrázott a hideg mindenhol. Nagyon megható volt!
Összességében csak annyit tudok mondani, hogy hihetetlenül jól éreztem magam velük, és határozottan jobb emberré tettek! És különös örömmel töltött el, hogy rajtam kívül még sokan mások is azt mondták, hogy jövőre is jótékonykodjunk, hiszen: 'Csak azt tudja az ember biztosan megtartani, amit már másnak adott szeretettel.' – Alexander Brody"
Kun Gréta 10.AC 

A képre kattintva továbi fotók tekinthetők meg...

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2