Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Hagyomány/Rendezvény Nemzetiségi Karácsony
Nemzetiségi Karácsony 2018
2018. december 21. péntek, 08:20

Idén a 10.A és 10.B osztályok gondoskodtak arról, hogy igazi karácsonyi hangulatban kezdhessük meg a téli szünetet. A hagyománynak megfelelően idén is egy autentikus, német nyelvű Bethlehemes játékot vittek színpadra diákjaink: ezúttal a solymári hagyományokat elevenítettük fel egy kreatív, sok kellékkel és kiegészítővel gazdagított kerettörténetbe ágyazva.

Köszönjük az osztályoknak és felkészítő tanáraiknak (Ormainé Peresztegi Nikoletta, Győrfi Zsuzsanna, John Orsolya és Csukonyi Zsuzsanna tanárnőknek) áldozatos munkájukat és a nagyon színvonalas produkciót!

 

 

 
Boldog Ünnepeket 2018!
2018. december 20. csütörtök, 10:35

 

 
Adventi ráhangolódás a HdU-ban 2018
2018. december 18. kedd, 09:59

2018. december 12-én 18:00-tól a Magyarországi Németek Házában (Haus der Ungarndeutschen – HdU) ünnepi estével készültek karácsonyra. A színvonalas program során az est fénypontját (legalábbis számunkra) a Hartyáni Sváb Fiatalok Baráti Körének bánsági sváb betlehemes játéka jelentette, ugyanis több jelenlegi (Szolnoki Evelin, Szolnoki Vivien, Arláth Enikő) és volt (Babocsai Csenge, Surman-Majeczki Martin) diákunk is tagja a csoportnak. Az érdeklődő közönség hatalmas tapssal jutalmazta a fiatalok színvonalas előadását, akik a műsor végén zárásképpen a többi szereplővel a „Stille Nacht”-ot is elénekelték.

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Nemzetiségi Karácsony 2017
2017. december 21. csütörtök, 08:57
Iskolánkban minden év decemberének utolsó tanítási napján valamilyen autentikus sváb népszokás felelevenítésével, legtöbbször egy-egy eredeti Bethlehemes játék színpadi feldolgozásával ünnepeljük a karácsonytIdén is folytattuk ezt a hagyományt, a 10.AC és a 10.BD osztályok tanulói az iskolai nemzetiségi karácsonyon a kecskédi "Christkindlspielt" adták elő, beleépítve egy sváb karácsonyi történetbe, amolyan "Dickens után szabadon" keretbe. Az eredeti szöveghez - a színpadra vihetőség kedvéért - Örkényi Fanni tanárnő írt kiegészítő jelenetet, szólót énekeltek: Kirilly Dóra és Deminger Diána.

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Köszönjük fellépőinknek és felkészítő tanáraiknak, Örkényi Fanni, Laczkó Erzsébet és Györfi Zsuzsanna tanárnőknek az áldozatos munkát és a színvonalas produkciót!
 
 
Boldog Ünnepeket 2017!
2017. december 20. szerda, 10:09

 

 
Boldog Ünnepeket 2016!
2016. december 22. csütörtök, 14:35

 
Nemzetiségi karácsony 2015
2015. december 18. péntek, 08:33
Gimnáziumunkban minden évben valamilyen autentikus sváb népszokás felelevenítésével, legtöbbször egy-egy eredeti Bethlehemes játék színpadi feldolgozásával ünnepeljük a karácsonyt. Idén is folytattuk ezt a hagyományt, a 10.AC osztály tanulói az iskolai nemzetiségi karácsonyon a görcsönydobokai "Herbergsuche" hagyományt adták elő, mely az '30-as évek elején érkezett Magyarországra. Az eredeti szöveghez - a színpadra vihetőség kedvéért - Tankó-Farkas Kinga írt kiegészítő jelenetet, szólót énekeltek: Nánásy Eszter, Nagy Szonja, Körmendi Lilla, Samu Alexandra, Buffham Nicolas és Mekker Attila, fuvolán kísért: Babocsay Csenge. 
A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...
Köszönjük fellépőinknek és felkészítő tanáraiknak, Szép Tímea és Győrfi Zsuzsanna tanárnőknek az áldozatos munkát és a színvonalas produkciót!
 
 
 
Boldog Ünnepeket 2015!
2015. december 18. péntek, 07:50

 

 
Nemzetiségi Karácsony 2014
2014. december 19. péntek, 09:34
Gimnáziumunkban minden évben valamilyen autentikus sváb népszokás felelevenítésével, legtöbbször egy-egy eredeti Bethlehemes játék színpadi feldolgozásával ünnepeljük a karácsonyt. Idén is folytattuk ezt a hagyományt, 10.-eseink az iskolai nemzetiségi karácsonyon a "Das Donauländische Christkindlspiel"-t adtak elő gazdag ének-zenei kísérettel. Felcsendült pl. J.S. Bach "Ich steh an deiner Krippe" kezdetű korálja, illetve a Maria durch ein Dornwald ging kezdetű tradicionális karácsonyi dal átdolgozása is.
Köszönjük fellépőinknek és felkészítő tanáraiknak, Győrfi Zsuzsannának és Bodonyi Attilának az áldozatos munkát és a színvonalas produkciót!
 
A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...
 
Melyik a legszebb, legötletesebb karácsonyfa? Lehet szavazni!
2014. december 17. szerda, 15:43
A következő nevezések érkeztek az idén először meghirdetett karácsonyfa-versenyre. 
A ti szavazatotok fogja eldönteni, melyik lesz a győztes fa. A szavazás nem kötött regisztrációhoz, így akár a nagyi is szavazhat...:)) Klikk a honlap jobb oldali oszlopában a "választottra"! Január 6-ig, a (hagyományosan Vízkereszttel záruló) karácsonyi időszak végéig lehet szavazni.
 
9NA
   
 
 
 
 
10.AC
9.AC
 
12.B

9ND

 
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2