Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap
Oregdiak


Kérdőív volt diákjainknak
2013. szeptember 18. szerda, 11:46

Kedves volt DNG-sek, tavaly, régebben… vagy annál is régebben végzettek! Ti akik már túléltétekwink, de el nem felejtettétek!heart

Az alul található linkre kattintva lehetőségetek van, hogy egy kérdőív segítségével elmondjátok véleményeteket a DNG-ről. Mit köszönhettek az iskolának, mit profitáltatok, mit javasolnátok a mostani iskolavezetésnek... ? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszolva segíthettek, hogy a DNG jobb... és még jobb... lehessen! cool

A kitöltés kb. 5-10 percet vesz igénybe, és nekünk nagy segítség!

Köszönjük!

Kérdőív online kitöltése

 
Öregdiák találkozó 2013
2013. április 26. péntek, 06:54

Április 22-én, szombaton a DNG történetében először, de biztos, hogy nem utoljára megrendezésre került végre az Öregdiák-találkozó. Szervezőként természetesen nagyon izgultam, hogy milyen fogadtatásra talál majd ez az program. Hogy milyenre talált? Legyen válasz erre a kérdésre ez a levélrészlet, amit Bálint Zsófitól, egy volt DNG-stől kaptunk: 

„Gratulálok a sikeres szervezéshez! Persze remélni és bíztatni mindig könnyebb, mint létrehozni, de azért remélem lesz folytatása! Életem egyik legfontosabb etappjának tartom azóta is a gimis éveket és jól esett ebbe az emlékezésbe ismét alámerítkezni! Különös élmény a tanárainkat "újraélni" 12 év után, rettentő boldog voltam, hogy ilyen sokan eljöttek közülük, jó érzés volt velük beszélgetni. Köszönöm nekik is, hogy eljöttek, nektek pedig a szervezést!
További sok sikert!“
 

A képre kattintva további képek tekinthetőek meg

 
A Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium egykori tanulóinak
2013. március 13. szerda, 15:30

Kedves Öregdiákunk!

Szeretettel üdvözöllek egykori iskolád tantestülete nevében!

1990-ben, amikor Budapest XX. kerületében megnyitotta kapuit a német nemzetiség első önálló fővárosi gimnáziuma, sokak álma vált valóra: a magyarországi német nemzetiség diákjai ebben az országrészben is lehetőséget, otthont kaptak a tanulásra, a nemzetiségi hagyományok megélésére.

Az azóta eltelt időszakban sok dolog változott. Változott az oktatási törvény, a tanterv, az iskola fenntartója. Ám egy dolog nem változott: az ide járók és az itt tanítók odaadó munkája a közös ügyért. 

Ma már egykori tanítványaink erősítik a tantestületet, régi diákjaink gyermekei ülnek a padokban. Ők készülnek a svábbálra és a nemzetiségi karácsonyra, a DSD vizsgára és az érettségire, meglévő iskolai hagyományaink általuk élnek tovább.

Iskolánk lassan közeledik fennállásának 25. tanévéhez, amelynek méltó megünneplésében Rád is számítunk. Erre készülve első lépésként 2013. április 20-án 16 órától megrendezzük iskolánk történetének első öregdiák-találkozóját, ahol együtt eleveníthetjük fel az elmúlt időszakot és alakíthatjuk a következőt - remélhetőleg már az újonnan létrejött DNG Öregdiák Egyesület segítségével.

Szeretettel várunk!