Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
EB-arany + DNG
2013. szeptember 04. szerda, 12:29
Bozsó Nóra Leila, iskolánk 11.B osztályos válogatott strandkézilabdázójának beszámolójában olvashattok arról, milyen szuper eredményeket mondhat magáénak, illetve ízelítőt kaphattok abból is, hogy milyen egy élsportoló élete a nyáron. Leilának szívből gratulálunk, kitartást és további sikereket kívánunk!!!
 
A tavalyi EB- győzelem után minimális pihenő után újra nekivágtam a szezonnak. Ez a szezon hosszabb és nehezebb volt, mint az eddigiek, ugyanis kevesebb lehetőséget kaptam, mint amennyire számítottam, illetve amennyi a fejlődésem érdekeit szolgálta volna, és ez – az amúgy is kevés önbizalmamat – rendesen megtépázta. Ráadásul a bajnokság végén „csak” az ezüst jutott nekünk, így teljes mértékben vesztesnek éreztem magam. Ugyanakkor kihívást is éreztem, hiszen a válogatottban azokkal a játékosokkal játszottam egy csapatban, akik a bajnokságban előttünk végeztek, ugyanis a válogatott a Szentendrére épül, ennek köszönhetően pikáns is lehetett volna a helyzet. Viszont minden végzet valaminek a kezdete is, és ez nem volt másként most sem.
 
A bajnokság végeztével újra kezdődött a strandkézilabda-szezon, ahol a Juinor válogatottnak újra tagja lehettem. Nagyon nehéz felkészülési időszak vette kezdetét, aminek szinte pihenő nélkül mentem neki. Itthon Dabast, Törökszentmiklóst és Salgótarjánt ismertük meg edzőtábor címszó alatt, míg külföldön Törökországban edzettünk a Dániai megmérettetés előtt. Naponta több edzést és megannyi megpróbáltatást kellett kibirnunk, ami közelebb vihetett a célunk eléréséhez. A tikkasztó hőség mellett a családunk hiányát és a pihenés nélküli életet kellett elviselnünk, ám az áldozatok, amiket hoztunk, idén is meghozta a gyümölcsét. Kiutazva Dániába teli erővel és győzni akarással, szinte biztos voltam benne, hogy idén sem fog minket senki legyőzni.
 
Tény, hogy az EB alatt sem volt sok időnk rehabilitálódni, hiszen a meccsek mellett edzéseken vettünk részt, de az érzés, mikor minden klappol és újra legyőzzük Európát feledhetettlen. Az első mindig a legszebb és a legjobb és ez most sincs másként. A tavalyi érem jobban tetszik nekem, szebb, nagyobb és jobb emlékek fűznek hozzá, de az idei is egy hosszú út végét jelenti nekem, ami az eredményt ismerve akár örömteli is lehet és az is volt. Ami még más volt ezen a nyáron, hogy a szüleim kint voltak Dániában és szurkoltak nekem. Ez plusz erőt adott. Sok helyen jártam a nyáron, bár nem nevezném nyaralásnak. Viszont ezek az eredmények és a teljesítményem nem lehetett volna ilyen, ha nem segítik az utamat. Köszönöm szépen a családomnak, hogy mindenben segítettek és mellettem voltak a legnehezebb időszakban is, köszönöm a tanáraimnak, hogy segítenek abban, hogy az iskola mellett tudjam űzni e remek sportot, és köszönöm az edzőimnek, hogy a fejlődésemet segítik és bíznak bennem és a teljesítményemben.
 
18. Coca Cola női futógála
2013. május 27. hétfő, 11:05
Szombaton boldogan indultam el a Városligetbe, minden kedvező volt egy jó kis futáshoz. A nap sütött, de nem volt nagyon meleg, és a sok ember nagyon jó hangulatot teremtett a Coca Cola testébresztő futásához. Így kellemes kikapcsolódásnak éreztem, nem megerőltető testedzésnek. Szerintem mindenki, aki részt vett ezen az utcai futóversenyen, szívesen menne legközelebb is. Szerencsére minden félévben kétszer vannak hasonló rendezvények.
A következőről te se maradj le!
 
 
Villám Torna
2013. április 24. szerda, 10:01

Első alkalommal került megrendezésre iskolánkban a labdarúgó szakosztály által szervezett „Villám Torna”.

Az idei tanévben már sor került egy Röplabdatornára, de a fiúk most először mérhették össze tudásukat több kerületi iskola tanulóival. Csapatunk küzdeni akarása meghozta az eredményt, a 4 iskola közül a dobogó 2. fokára állhattak fel. A verseny nagyon szoros volt, de végül a Budapest Külkereskedelmi Szakközépiskola győzött 2:1 arányban.

Dobogós lett még az Erzsébet Királyné Szépészeti Szakközépiskola 4. helyen végzett a Kossuth Lajos Gimnázium. Összességében egy jó hangulatú délutánt töltött el együtt a négy iskola csapata. Reméljük legközelebb ugyanitt, ugyanilyen keretek között találkozhatunk.

Labdarúgó csapat tagjai:
Vass Imre (9A), Bötzsey András (9B), Schuszter Antal (9D), Schuckert György (10A), Sós László Soma (10A), Mekker Attila (10B), Szekeres Mátyás (10B), Juhász Milán (12B), Katona Roland (13A), Répási Dávid (13A), Hegedűs Marcell (13B).

Spielmann Laura 13.A

A képre kattintva további képek tekinthetőek meg

 
Kerékpáros online verseny eredménye
2013. április 18. csütörtök, 08:43

Gratulálunk Majeczki Martin 10. b osztályos tanulónknak, aki a Kerékpáros online versenyen a legjobb eredményt érte el.

 
Röplabda torna a DNG-ben
2013. március 21. csütörtök, 12:29

2013. március 7-én, és 8-án a Budapest Főváros XX.kerület, Pesterzsébet Önkormányzatának Polgármesteri Hivatalának felkérésére – köszönhetően iskolánk kiváló röplabda hagyományainak -  egy remek hangulatú röplabda tornát rendeztünk iskolánkban.

A tornára a XX. kerületi középiskolák vegyes csapatai (3 fiú + 3 lány) nevezhettek. Végül 5 csapat indult. Iskolánk két csapattal nevezett. Íme a játékosok névsora.
 
DNG I
Thomann Tímea 12. A
Hubert Zsófia 12. A
Hunkár Henriett 12. A
Hoffmann Zsófia 13. A
Juhász Vivien 13. A
Frühwirth Tamás 12. A
Csajkovics Krisztián 10. A
 
DNG II
Égei Fanny  10. A
Schifler Anna 10. B
Kapitány Adrienn 9.D
Finszter Zsófia 9. D
Híves Estilla 11. A
Budai Bettina 10. B
Patyi Dorottya 11. A
Korcsek Kitty 10. A
 
A fiatalabbik csapatunk IV., a felső évesekből álló csapat II. helyezést ért el. Köszönet minden résztvevőnek és szurkolónak. JÖVŐRE FOLYTATJUK! HAJRÁ DNG!
 

A képre kattintva további képek tekinthetőek meg

 
Sportos éjszaka február 22-23-án a DNG-ben
2013. március 06. szerda, 13:26

A lány foci sportcsoport által a tavalyi tanévben szervezett 10 éves jubileumi találkozó sikerén felbuzdulva Kertész Gábor tanár úrral úgy gondoltuk, hogy szívesen fogadnátok egy ilyen rendezvényt.

Nagy örömünkre 12 csapat nevezett a programra, köztük volt diákjaink is. 

A Tanár - Diák mérkőzések után, floorball, labdarúgás és kosárlabda sportágakban a csapatok két játéktéren 10 percenként folyamatosan váltották egymást, végsőkig küzdve a helyezésekért. Az éjszaka végére maradt a röplabda, ahol 15 perces játszmák után, az idő rövidsége miatt, mindig csak a győztesek jutottak tovább.

Az eredményeket az alábbi táblázatban összesítettem:

Mire virradni kezdett, jól elfáradtunk, de abban mindannyian egyet értettünk, hogy ezt a kezdeményezést folytatni szeretetnénk.

A képre kattintva további képek tekinthetőek meg

Gratulálok a résztvevőknek!

Krausz Éva

 
Sportok éjszakája 2013. február 22-23.
2013. február 19. kedd, 13:59

2013. február 22-én 18 órától 23-án 6 óráig egy egész éjjelt végigsportolhatunk az iskolánk tornatermében!

Programunk zártkörű! Jelenlegi és volt diákjainknak valamint az iskola tanárainak részvételével röplabdafloorball, labdarúgás és kosárlabda sportágakban szervezünk versenyeket.

A nevezés a program teljes időtartamára szól. Korábban csak különleges esetben, kizárólag szülői kísérettel lehet távozni az iskolából.

Jó sportolást kívánunk mindenkinek!

 
Sportok éjszakája a DNG-ben
2013. február 08. péntek, 12:18

2013. február 22-én 18 órától 23-án 6 óráig egy egész éjjelt végig sportolhatunk az iskolánk tornatermében!

Programunk zártkörű! Jelenlegi és volt diákjainkat valamint az iskola tanárait várjuk a rendezvényre. A nevezés a program teljes időtartamára szól. Korábban kizárólag szülői kísérettel lehet az iskolából távozni.

Röplabda (6 fő, 3/3), floorball (4+1 fő, 3/2), kézilabda (4+1 fő, 3/2), labdarúgás (4+1 fő, 3/2) és kosárlabda (5 fő, 3/2) sportágakban várjuk csapatok jelentkezését. (csapatlétszám, lány/fiú). Egy csapat 8 játékosból álljon, biztosítva a cserék lehetőségét! Adjatok magatoknak csapatnevet és jelöljétek meg, milyen sportágakban szeretnétek nevezni!

A nevezéseket 2013. február 13-ig várjuk írásban.

Krausz Éva, Kertész Gábor

 
Ausztrál Ifjúsági Olimpia - Szűcs Petra
2013. január 21. hétfő, 11:42

Szűcs Petra 13/B osztályos tanulónk negyedik helyen végzett az Ausztrál Ifjúsági Olimpián. Szeretettel gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rád!

Ausztrál Ifjúsági Olimpia – a színfalak mögött

Immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (AYOF), melyen országunk is képviselteti magát különböző sportágakban. A sok versenyző egyike vagyok Én, Szűcs Petra, a súlyemelő sportág egyedüli női képviselője.

Az, hogy ide kijutottam, sportpályafutásom eddigi legnagyobb sikere, és elismerése, mivel egy nagyon szigorú rendszernek kellett megfelelniük a jelölt sportolóknak, és a sporttársakkal való küzdelem sem volt könnyű.  Viszont az út rögös: a folyamatos kimerítő edzések, az állandó nyomás, hogy megfeleljek, a versenyek, és persze ne felejtsük el a tanulást sem, hiszen itt, a Német Nemzetiségi Gimnáziumban az oktatás is igen magas szintű – így az elvárások is.

Sokan kérdezik, hogy hogyan csinálom, hogyan bírom? A kérdések jogosak: az élsport és a kitűnő tanulmányi eredmények összeegyeztetése nem könnyű feladat – de nem is lehetetlen. Többszörös Országos Bajnokként, és nem egy Európa Bajnoksággal a hátam mögött állítom, hogy még mindig az iskola jó tanulói közé tartozom. Tehát mindenkit bátorítok, hogy akkor is jelentkezzen ebbe az iskolába, ha valamilyen egyéb területen is kiemelkedő, vagy aktív, mert én vagyok rá a példa, hogy minden lehetséges – csak akarni kell.

Ha az edzéseket elvégeztük (én például a sportkarrierem 13 évének összes edzéséről beszélek), és megmutattuk tehetségünket, akkor a különböző vizsgálatok és „háttérmunkálatok” már csak azt igazolják, hogy hamarosan célba érünk.

Így minden utazó versenyzőt és edzőt egy részletes kivizsgálásra rendeltek a Sportkórházba, ahol a verseny nagyságát és fontosságát figyelembe véve a legkiemelkedőbb szerepet kaptuk. (Az Ifjúsági Olimpiát egy szinten kezelték a felnőtt Olimpiával). Fogászat, kardiológia, neurológia, fül-, orr-gégészet, ortopédia és még sorolhatnám, mi mindent jártam be egy nap alatt az eredményre várva, amelyet igen komolyan vettek – van, akinek még vissza kell menni egy nátha miatt, mert lehet, hogy épp emiatt nem utazhat. Szóval nem babra ment a játék.

Az eredményeket e-mailben küldték el, és én fellélegezhettem, mivel csak a magnézium- szintem alacsony, azt pedig egy egyszerű gyógyszerrel pótolni lehet.

A súlyemelő versenyeken a versenyzőket súlycsoportokba osztják be, és ott mérik össze erejüket. Én már több mint öt éve 75 kg-ban versenyzem, de ezen a versenyen a legnagyobb súlycsoport a 69 kg. Tehát eldönthettem: vagy lefogyok, vagy nem utazom. Természetesen a fogyás mellett döntöttem. A laikus azt mondhatná: 6 kg fogyás nem olyan megterhelő, viszont azt is vegyük figyelembe, hogy én az erőmből sem veszíthetek (mivel ugye az a lényeg), de sajnos a súlyvesztéssel legyengülünk. Így ez nekem egy „örökös harc”, hogy úgy fogyjak, hogy még erősebb is legyek. Eddig ez nekem nagyjából sikerült is.

Tehát így kopogó szemekkel még a Sportok Házában tartott, a Magyar Olimpiai Bizottság által tartott csapatgyűlés és egyben sajtótájékoztatót nem találtam olyan felemelőnek. Az általános információk közlése után (az utazás részletei stb.) olimpiai fogadalmat tettünk, majd mindenkit bemutattak először egymásnak, majd miután a sajtó is megérkezett, egyesével szólítottak minket, és a kamerák kereszttüzében még egyszer bemutattak minket. Négy TV- csatorna (M1, DigiSport stb.) és számos újságíró volt jelen, akik a sportolók minden mozdulatát lesték (többször észleltem, hogy engem vesznek – valahogy mindig jó helyre, a kamerák elé kerültem).

A formalitásokat és vizsgálatokat nagyjából letudva (még vissza kell mennem a Sportkórházba különböző vizsgálatok végett) már csak az utolsó edzések és az utazás van hátra. Január tizenharmadikán, vasárnap a szalagavató bál után indulunk Bécsbe először busszal, majd repülőre szállunk és Dubaiban tartunk egy kis pihenőt. Onnan jön majd a „fekete leves”: egy tizennégy órás út Sydney-be.

A több mint két napos utazás után reggel érkezünk meg az Olimpia helyszínére. Mivel nálunk Magyarországon az emberek ebben az időben készülnek nyugovóra térni, nekünk a harminc fokos melegben nem lesz könnyű dolgunk. Így azt javasolta a MOB csapatorvosa, Dr. Tóth Szabolcs, hogy már itthon kezdjük el az akklimatizációt, azaz a belső biológiai óránk átállítását a sydney-i időzónába. Ez azért fontos, mert az én versenyem kint 18-án 12:30-kor kezdődik, így a kilenc órás időeltolódás miatt olyan, mintha hajnali 02:30-kor versenyeznék. Nem tudom ki hogy van vele, de én nem ekkor szoktam a csúcsformámat hozni, így az átállással és a vele járó gondokkal meg kell még küzdenem (hajnali edzések, felcserélt életmód stb.)

Kint is kell még természetesen edzenem, de az már csak úgymond formaidőzítés. Aztán végül elérkezik a várva várt verseny, ahol remélem, a legjobbat tudom magamból kihozni, és méltón képviselni hazámat, Magyarországot a 2013-as Ifjúsági Olimpián

Szűcs Petra

 
Spar futófesztivál 2012 folyt...
2012. december 06. csütörtök, 12:51

Az idei Spar futáson az a szerencsés helyzet alakult ki, hogy iskolánknak csapata indult a stafétaváltósok mezőnyében. Ebben a helyzetben, első sorban, azt hiszem, én voltam a szerencsés. Szerettem volna fél maratont futni, erre viszont nem volt lehetőség, de Krausz tanárnő összehozott egy jó kis csapatot.

És nagyon köszönöm neki, mert ez a rendezvény valami fantasztikus volt. A Duna parton futottunk Budapest szívén át egészen a periférikusabb részekig. A futó tömeg pedig színes kavalkádként áramlott a folyóval párhuzamosan. Az egész hangulata rengeteg energiával töltött fel, amire igencsak szükség volt a 21 km leküzdéséhez. Közben pedig egy pillanatig sem unatkoztam, mert egyrészt a versenytársak meglepőbbnél meglepőbb öltözékben: volt, aki hegymászó felszerelésben, sőt olyan is, aki rubik kockának öltözve futotta le az egész maratoni távot! Másrészt az utunk során rengeteg zenész és néző buzdított bennünket.

A staféta váltónk összeállítása azt hiszem, pont optimálisra sikerült: egy tanár (Dézsi tanárnő), egy gólya (Török Anna) és egy végzős. A tanárnőnek nem esett nehezére lefutnia a kezdő, 12 km-es távot, hiszen már többször is megbirkózott jelentősen hosszabb távokkal. Utána következtem én a táv felével. Annának igazi kihívás volt a befejező szakasz, mert ennyit azelőtt még sohasem futott, mégis szépen helytállt, és célt ért méghozzá a rajttól számított negyedik óra negyedik percében. Mindhárman nagyon élveztük az egészet, és nagyon tudom ajánlani mindenkinek a maratoni futást, főleg csapatban és leginkább ekidenes összeállításban, ahol 5 ember között oszlik szét a 42 km.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 6