Sprache wählen:

MagyarDeutsch
Címlap
Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium
Kérdőív volt diákjainknak
Mittwoch, den 18. September 2013 um 11:46 Uhr
There are no translations available.

Kedves volt DNG-sek, tavaly, régebben… vagy annál is régebben végzettek! Ti akik már túléltétekwink, de el nem felejtettétek!heart

Az alul található linkre kattintva lehetőségetek van, hogy egy kérdőív segítségével elmondjátok véleményeteket a DNG-ről. Mit köszönhettek az iskolának, mit profitáltatok, mit javasolnátok a mostani iskolavezetésnek... ? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszolva segíthettek, hogy a DNG jobb... és még jobb... lehessen! cool

A kitöltés kb. 5-10 percet vesz igénybe, és nekünk nagy segítség!

Köszönjük!

Kérdőív online kitöltése

 
Storchentag 2013
Dienstag, den 22. Oktober 2013 um 10:50 Uhr

Wenn jemand, der/ die die Alltage im DNG kennt, am 17. Oktober unsere Schule betrat, konnte er/sie sofort sehen, dass dieser Tag völlig ungewöhnlich ist. Das war unser Storchentag... Ihr könnt den Bericht von zwei Überlebenden lesen:

"Végre elérkezett a várva-várt nap, október 17-e. Minden gólya számára fontos volt ez a nap, mert tudtuk, „hivatalosan” is DNG-s diákká válunk. A hagyományokat folytatva, idén is minden gólya már hetekkel ezelőtt kapott egy békát. A békák feladata volt, hogy a gólyáikat „beavassák”, azaz, hogy különböző vicces szívtatásokkal lássák el őket. Pl.: autót kellett mosnunk, táncolni/énekelni a folyosón és természetesen egy általuk meghatározott jelmezben jöttünk aznap iskolába.
Már reggel hétkor a tornateremnél gyülekeztünk és ezzel kezdetét vette a szívtatásokkal teli gólyanap. A tornatanárok szerepét átvették a békák és a 9.évfolyamnak egy igen kemény tornaórát tartottak. Fekvőtámaszok, felülések, guggolások sora és végtelen hosszúnak tűnő futás vette kezdetét. A békáink által előírt feladatokat pedig az első három szünetben kellett elvégeznünk, ezek után a szívtatásokért „köszönetképpen” egy Schultütével, azaz egy nagy csomag csokival és édességgel ajándékoztuk meg őket. A tanítás után volt egy kis időnk kipihenni a délelőtt fáradalmait, de három órakor kezdetét vette a gólyabál.
Mind a négy osztály bemutatta a hetek óta gyakorolt műsorát, aminek a témája az volt, hogy a Bosszúállók című film szereplőivel különböző megadott helyszínen és korban játszódó történetet kellett kitalálnunk. A produkciók között még egyéb versenyszámokban is megmérettettük magunkat. Az összpontszám alapján, szoros versenyben végül a 9.NB osztály győzedelmeskedett. Gratulálunk nekik! A nap a fergeteges gólyabulival zárult, ahol megünnepelhettük, hogy végre teljes értékű DNG-sek lettünk. Mindenki nagyon jól érezte magát és egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk. Nagyon köszönjük a szervezést a tanárainknak, békáinknak!:)"
 
Kovács Kata, Dömötör-Nagy Dóra, 9.ND
 
 
Schulpsychologe
Mittwoch, den 08. Januar 2014 um 08:54 Uhr

Liebe SchülerInnen, liebe Eltern!

Ab Januar ist dienstags zwischen 8 und 14 Uhr eine beratende Schulpsychologin an unserer Schule tätig: Sie unterstützt die schulische Erziehungsarbeit bzw. hilft die eventuellen Schwierigkeiten von Schülern bzw. Gruppen zu lösen.

Die neue Schulpsychologin, Csilla Nagyné Dobos, stellt sich vor bzw. schildert den Rahmen ihrer Tätigkeit... Um weitere Details klicken Sie bitte hier...

 
Schorokscharer Burschen & DNG
Donnerstag, den 05. Dezember 2013 um 11:50 Uhr
Es wissen vielleicht nicht Alle über die Verbindung zwischen den "Schorokscharer Burschen" und dem Deutschen Nationalitätengymnasium bescheid... Wir verraten den "Unwissenden" gerne etwas mehr darüber.
Wer an den Veranstaltungen des Martinstages in der Schule teilgenommen hat, und am Abend das Tanzhaus besuchte, konnte sehr wohl einen Einblick bekommen, wie amüsant und begeistert die musikalische Begleitung war. Dies ist den "Schorokscharer Burschen" und ihrem tollen Organisator, Tamás Solti,  zu verdanken, der "nebenbei" auch Schüler unseres Gymnasiums ist.
Wir gratulieren Tamás für sein Engagement im Nationalitätenbereich und wünschen ihm weiterhin viel Energie und Erfolge!

 
Kristóf Simon hat Europameisterschaft-Silbermedaille in Beachhandball
Donnerstag, den 22. Juni 2017 um 09:51 Uhr

Unsere U17-Beachhandball-Mannschaft erwarb in der Europameisterschaft in Handball die Silbermedaille. Zu unserem größten Stolz spielt auch ein DNG-Schüler, Kristóf Simon, aus der Klasse 9.A mit!

Auf das Bild klickend erscheinen weitere Fotos...

Es ist eine fantastische Leistung, dass Kristóf neben der Schule auch im Sport so großartig leisten kann. Wir gratulieren herzlichst wünschen weitere Erfolge und gute Erholung für die Ferien!

 

Auf das Bild klickend startet das Interview, in der auch Kristóf zu Worte kommt... 

 

 
<< Start < Zurück 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Weiter > Ende >>

Seite 1 von 146
  
Heute ist der 19. Oktober 2017 (Donnerstag), es ist Nándor-Tag. Morgen wird Vendel és Irén-Tag.

Aus dem Schuljahr nur noch...

Courtesy of Go Mylo Countdown

felvi

Online

Wir haben 431 Gäste online