Eseménynaptár
2023. október
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
5
6
7
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Iskolánkról   »   Kollégium   »   Kollégiumi hírek

Virágpompában a Kollégium

2023. április 18. kedd 11:32

Tanév elején, még októberben Családi napot tartottunk a Kollégiumban. Diákok és Szüleik együtt szorgoskodtak az udvar szebbé tételében. 
Néhány kollégista tanulónk ekkor ültette el a Szüleik által felajánlott tulipán, jácint és nárcisz hagymákat, melyek mára teljes pompában mutatják, milyen csodákat alkot a természet. 
Korábban ezek helyén nem volt semmi. De ezek után minden évben várni fogjuk a tavaszt, hogy ezek a virágok mosolyt csalhassanak arcunkra.
Gyönyörködjenek benne, ahogy mi is tesszük minden nap!
 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Beköltözés a kollégiumba 2023

2023. augusztus 31. csütörtök 08:40

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Az idei tanévben a kollégiumi beköltézés időpontja: 2023. augusztus 31. (csütörtök) 17-21 óra között.

Akinek nem megfelelő az időpont, kérjük jelezze a kollégium e-mail címén keresztül: dng.kollegium@gmail.com

Köszönjük!

Felújítási munkálatok a kollégiumban 2022

2022. október 26. szerda 14:36

A 2021/22-es tanévben egy sikeres, nemzetiségi intézmények számára kiírt beruházási pályázatnak köszönhetően iskolánk kollégiumában felújítási munkálatokat végezhettünk.

A vizesblokkokban mosdókagylókat, WC csészéket cseréltünk ki, a sok évtizedes szifonokat korszerű, könnyebben karbantartható műanyagokra cseréltük. A fürdőszobák ablakaira új szalagfüggönyök kerültek, de jutott ezekből a lakószobák ablakaira is. A könyvtárban a csöpögő raidátor helyett új lapradiátorok kerültek beszerelésre. A diákok talán a szúnyoghálóknak örültek a legjobban, hiszen a tavaszi-őszi időszak meleg estéin más lehetőség nincs a szobák hűtésére, mint a nyitott ablak mellett alvás. De ezt már nem zavarhatja meg semmilyen zümmögő és csípő rovar, diákjaink a nyugodt éjszakák után kipihenten indulhatnak másnap iskolába. Az sem mellékes, hogy az intézményünk évente többször is résztvevője külföldi diákcserés programoknak, országos nemzetiségi versenyeknek. Vendégeinket immár méltó lakókörnyezetben várhatjuk.

 

A kollégiumi beruházás Magyarország Kormányának támogatásával, az NBER-KP-1-2022/1-000003 azonosító számú pályázat keretében valósult meg.
Köszönjük a támogatást!
 

Figyelem! Kollégium teljes kiköltözés: 2020.03.20-án!

2020. március 19. csütörtök 08:22

Tisztelt Szülők!

Budapest XX. kerület önkormányzatának határozott kérésének megfelelően, a holnapi napon, vagyis március 20-án, pénteken reggel 8 órától este 21 óráig minden tanulónak ki kell költöznie teljesen a kollégiumból. Mint ahogy ezt minden nyári szünet előtt megteszik a diákjaink. 
Most is nagyon kérek mindenkit, sőt, most kifejezetten kérem, hogy a diákok is egymást értesítve riadóztassák egymást, jusson el mindenkihez ez az információ!
Aki nem tudja megoldani a kiköltözést, annak a holmija névre (szobaszámra) szólóan bedobozolásra kerül a 12-es szobában. Egyelőre nincs további információm arra nézve, hogy ezt mikor viheti haza...
 
Ha bármi egyéb kérésük, kérdésük van, forduljanak hozzám bizalommal!
Köszönöm az együttműködésüket!
További szép napot és kitartást kívánok Mindenkinek!
 
Majzik Edit
munkaközösség-vezető
 
 

Új kimenő-rendszer a kollégiumban!

2018. szeptember 10. hétfő 07:19

Az eddigi "Kimenő-füzetes" rendszer helyett a kollégiumban a 2018/19-es tanévtől email alapú kimenő rendszer működik. Abban az esetben, ha egy diák 16.30 után szándékozik a kollégiumon kívül tartózkodni, úgy egy (a kollégiumi beköltözéskor kitöltött adatlapon szereplő email címről érkező) üzenet küldésével tudja ezt megoldani.

Amennyiben a tanuló elmúlt 18 éves, akkor a saját email-címéről érkezett üzenet szükséges, ha még nem töltötte be a 18. életévét, akkor valamelyik szülő (gondviselő) email-címéről feladott elektronikus levél biztosítja számára a kimenő lehetőségét.

Végszükség esetén természetesen továbbra is elfogadjuk a telefonos kikérést, de amennyiben lehetséges ezt szeretnénk minél inkább elkerülni (sosem lehet tudni ki van a vonal másik végén).

A kollégium email-címe: dngkollegium@dng-bp.hu

A kollégium telefonszáma: 06-1-283-0165

 

Kiépült a WiFi a kollégiumban :))

2014. november 12. szerda 07:44

Kollégiumunkban régóta felmerülő igény volt a vezeték nélküli internet hálózat kialakítása, mivel a régi gépállomány már nem szolgálta ki a megnövekedett igényeket. Mára már elengedhetetlenné vált a mindennapos tanuláshoz az internet használata. Ezért a kollégiumi DÖK-kel úgy gondoltuk, nem halogatjuk tovább az ügyet, kérvény formájában is megfogalmazzuk érveinket a WiFi szükségességéról. Ezt be is nyújtottuk Iskolánk Vezetősége felé,akik nagyon nyitottak voltak diákok kérésére. Nyugodtan mondhatjuk az egész kollégium egy emberként állt a WIFI kiépítése mögé. Ez az összefogás meg is hozta eredményét. Sőt, túl is szárnyalja minden elképzelésünket a WiFi sebessége.
Köszönjük Iskolánk Vezetőségének, akik ilyen gyorsan megoldást találtak, és kiálltak a diákság mellett és MOZAIK Gazdasági Szervezetnek, akik támogatása nélkül mindez nem valósulhatott volna meg.
 
   Majeczki Martin                               Mikó Barnabás
Iskolai DÖK-elnök                      Kollégiumi DÖK-elnök
 
 

Megújult kollégiumunk sportpályája

2014. október 16. csütörtök 10:18

A tavalyi évben a kollégiumi családi nap keretében a hartai bútorfestészet mintáival szépültek meg az udvari padok. Idénre teljessé vált a kép: udvarunk teljes egészében megújult. Mindannyiunk nagy örömére szolgál, hogy a nyáron felújításra került a kollégium régi, elavult sportpályája. Így most már mi, kollégisták is egy szép, modern környezetben sportolhatunk, kapcsolódhatunk ki egy fárasztó iskolai nap vagy éppen a szilenciumok után. Már szeptemberben is nagyon népszerűvé vált az új sportpálya, voltak, akik kosárlabda meccseket, mások pedig focimérkőzéseket rendeztek. Sőt, a gyönyörű sportpálya nemcsak nekünk előnyös, hanem a mindennapos testnevelés következtében megnövekedett óraszámok miatt sok osztály a testnevelésórák keretein belül jár át sportolni. Köszönjük szépen iskolánk működtetőjének, a MOZAIK GSZ-nek, hogy ilyen széppé varázsolták sportpályánkat.

Majeczki Martin
Mikó Barnabás
Iskolai DÖK-elnök
Kollégiumi DÖK-elnök

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva