Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
4
5
11
12
15
17
18
19
20
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Felvételizőknek   »   Miért a DNG?

Miért a DNG? Beszéljenek a számok!

2023. október 13. péntek 14:20

A képre kattintva megtekinthető a DNG Kompetenciamérések eredménye 2023-ig

A képre kattintva megtekinthetők a DNG 2023-as érettségi főbb tantárgyainak eredményei 

    

A képekre kattintva megtekinthetők a 2023-ban végzett diákjaink főbb továbbtanulási irányai

A képre kattintva megtekinthetők a DNG Angol középszintű érettségi eredményei 2012-2023 között 

A képre kattintva megtekinthetők a DNG Magyar nyelv és irodalom középszintű érettségi eredményei 2012-2023 között 

A képre kattintva megtekinthetők a DNG Matematika középszintű érettségi eredményei 2012-2023 között 

A képre kattintva megtekinthetők a DNG Német nemzetiségi nyelv és irodalom középszintű érettségi eredményei 2012-2023 között 

A képre kattintva megtekinthetők a DNG Történelem középszintű érettségi eredményei 2012-2023 között 

 

 

 

 

Elballagott diákjaink elmondják véleményüket

2020. december 03. csütörtök 10:14

„5 év kemény munkája van benne, és tény, hogy néha a hátunk közepére kívántuk a dogákat meg a feleleteket. De olyan szintű nyelvtudást kaptunk, mellyel nyugodt szívvel helyezkedhetünk el bárhol, és nem kell azon aggódni, hogy „jaj, ezt hogy is mondják” vagy „most mit mondtak”? Mindemellett nem volt hiány mókából és kacagásból sem. Persze nem utolsó sorban olyan életre szóló barátságok köttettek, hogy csuda.=) Tudom, hogy mindig számíthatok rájuk.
Az is egy tévhit, hogy a DNG mellett nincs élete az embernek... Én a suli mellett napi rendszerességgel jártam focizni, hétvégén meccsek, a barátaimat se hanyagoltam el soha, és mégis mindig sikerült felkészülni a sulis tanulnivalókra. Mindent lehet, csak akarni kell - szokták mondani... :))
Ja, és a svábbálok és szalagavatók kihagyhatatlanok!"
(S. Krisztina)
 
 „Hálás vagyok azért a nyelvtudásért, amit itt sajátíthattam el. Látva kortársaimat, illetve más gimnáziumokból kikerülő diákokat, a mi nyelvtudásunk messze meghaladja ezt a szintet - ennek köszönhetően dolgozhattam a Kanári-szigeteken majd 1 évet és jelenlegi tanulmányaimban is nagy segítség, hogy nincsenek nyelvi nehézségeim."
(P. Renáta)
 
„A DNG lehetővé tette, hogy Magyarország egyik legjobb felsőoktatási intézményében tanulhassak tovább... A BGF Külker szakán nemzetközi gazdálkodás szakirányra jelentkeztem. 1858-an jelentkeztek, és 26-ot vettek fel államira! Köztük voltam.”  
(B. Ferenc)
 
„A mesterszakos felvételimen, egy német egyetemen, meglepődtek, hogy magyar vagyok, és hogy van olyan iskola, ahol a nyelvet használni tanítják. Ja, és a színjátszó-csoport remek :)”    
(Sz. Edit)
 
„DNG = Kacagás + kemény munka + világ legjobb barátai + rengeteg jó emlék (legendás gólyabálok + svábbálok + osztálykirándulások + németországi csereprogram + szalagavatók énekkaros fellépések stb.) Ennél az egyenletnél tömörebben nem is lehet jellemezni azt a négy csodás évet, amit DNG-nek köszönhetek. DNG Forever!!!
(M. Beáta)
 
"Először nehéznek érzed, ugyanis itt kemény követelmények vannak. Aztán belejössz, kifejezetten megszereted. Miután elvégzed, hiányzik, és felismered, hogy ez az öt év mennyire a Te javadat szolgálta és milyen sok mindent kaptál. Ez a DNG. 
Az a nyelvi közeg, amit a gimnázium biztosít, pótolhatatlan: éjjel-nappal német, így a felsőfokú nyelvvizsga garantált. Az itt megszerzett tudás a többi tárgyból szintén előnyt jelent, ezt bizonyítják a magas felvételi pontok, amit elértünk, illetve a rangos felsőoktatási intézmények, ahova így bekerültünk.
Ha fontosnak tartod a jövőbeli terveid megvalósítását, jelentkezz ide. Kemény munka, fegyelem, cserébe a többi akadályt már könnyen veszed! Ha tehetném, minden diákot odatérítenék "
(R. Júlia)
 
"Csodás véletleneknek köszönhetően most Mexikóban vagyok, azokkal a barátaimmal, akiket a DNG-n keresztül kapott Goethe Intézet ösztöndíján ismertem meg, nem beszélve arról a fantasztikus három hétről, amit Drezdában tölthettem, ami alapvetően megváltoztatta az életemet. Ennél nagyobb ajándék nem kell, azt hiszem. "
(H. Henrietta)
 
  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva