Eseménynaptár
2024. március
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
9
10
11
12
13
15
16
17
19
20
21
24
25
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Szülőknek / Diákoknak   »   Összes hír 2020.12.06. óta

Malenkij robot emlékhely megtekintése 2024

2024. március 26. kedd 09:05

2024. március 11-én lehetősége nyílt a kollégistáknak a Magyar Nemzeti Múzeum újonnan megnyílt kiállítóhelyének megtekintésére, melynek címe “A pokol bugyrai… 'Malenkij robot' Kényszermunka a Szovjetunióban”.

A kiállítás fényképeken, plakátokon, visszaemlékezéseken és túlélőktől származó tárgyakon keresztül mutattja be Magyarország második világháborús végnapjait, a kényszermunkára elhurcoltak mindennapjait, és a hazatérés keserédes pillanatait. Az épületbe belépve egyből átéreztük a kényszermunkatáborok hangulatát, hiszen a kiállítás egy régi atombunkerben található. Először egy rövid dokumentumfilmet vetítettek le nekünk, amelyben a munkatáborok túlélői meséltek az ott átélt nehézségekről és a szörnyű körülményekről. Ezután az idegenvezetőnk segítségével végig jártuk az épületet és megismerhettük létrejöttüknek okait, betekintést nyerhettünk a működésükbe és, hogy miként hurcolták el az embereket. Egy szomorú, de információdús délutánt tudhatunk magunk mögött, amit nagyon köszönünk iskolánknak, mert a támogatással mindenki ingyen tekinthette meg a múzeumot. Továbbá köszönjük a kollégiumi nevelőinknek Desics Júliának, Galambos Róbertnek és Pozsonyi Pálnak a szervezést és kísérést.

Baumann Brigitta, Baumann Noémi, Juhász Janka

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Landesfinale des deutschsprachigen Geschichtswettbewerbes 2023/2024

2024. március 25. hétfő 15:03

Am 22.-23. 2024 März diente unser Gymnasium wieder als Austragungsort für das Landesfinale des Deutschsprachigen Geschichtswettbewerbes. Aus dem 10. Jahrgang sind Krisztián Barta und Marcell Rózsa ins Finale gekommen. Im 11. Jahrgang sind sogar schöne Platzierungen entstanden: Ralf Pete (11.B) hat Gold, Tímea Farsang Silber gewonnen. Fantastische Leistung! Die beiden haben dank der LdU und der ZfA einen einwöchigen Deutschlandsaufenthalt gewonnen.

Wir gratulieren allen Kandidat/innen und ihren vorbereitenden Lehrer/innen: Frau Mónika Farkas, Herrn Gábor Kertész und Frau Boglárka Polgár-Kovács!

Pest megyei ösztöndíjat nyertek (2023/2024)

2023. november 28. kedd 07:05

A Pest Megyei Német Önkormányzat jóvoltából iskolánkból idén két tanuló nyerte el a Pest Megyei Nemzetiségi Ösztöndíjat, név szerint Gyöngyösi Tamás (9.B) és Tófalvi Dóra 12.B osztályos tanulók. 
Az ösztöndíjban részesülés alapfeltétele volt az aktív nemzetiségi tevékenység, a legalább 4-es tanulmányi átlag, illetve az iskola ajánlása.
Idén 2023. november 26-án Dunakeszin került sor az ünnepélyes Gálára, melynek keretében tanulóink átvehették kitüntetésüket.
Mindkét diákunknak szívből gratulálunk, további eredményes tanulmányokat és aktív nemzetiségi tevékenységet kívánunk!
Köszönjük a Pest Megyei Német Önkormányzat támogatását!

Ideiglenes felvételi rangsor 2024. március

2024. március 21. csütörtök 15:10

Ezennel közzétesszük a 2024-ben iskolánkba felvételizett tanulók ideiglenes (a hozott pontok és a felvételi vizsgák alapján felállított) rangsorát.
A listán - a jogszabálynak megfelelően - nem a tanulók neve szerepel, hanem oktatási azonosítójuk, vagy (amennyiben adtak meg ilyet) az általuk kitalált jelige.
Ez a lista nem a véglegesen felvettek névsora, hiszen ez még attól függően módosul, hogy melyik tanuló hogyan rangsorolta a felvételi jelentkezése során az iskolákat, illetve hova nyert felvételt. A végleges (Felvételi Központ által egyeztetett) felvételi eredményekről kizárólag levélben küldünk értesítést 2024. május 2-ig.
 
Az a tanuló, akinek a 0002 tagozaton a szóbeli felvételi vizsgán a (legalapvetőbb készségeket mérő) globális szövegértés során nehézségei voltak, ezen a tagozaton nem rangsorolható, vagyis automatikusan kikerül a felvételre esélyesek köréből. A rangsorban nem szereplő tanulók nem feleltek meg a felvételi követelményeknek.

Az oktatási azonosítókra a pdf-dokumentumok megnyitása után rá lehet keresni: nyomja le egyszerre a Ctrl+f billentyűket és írja be a felugró rubrikába a keresni kívánt azonosítót!

Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjban részesültek 2023

2024. március 21. csütörtök 14:44

Szeretettel gratulálunk Diós Edina és Sinkó Flórán 11.A osztályos, valamint Fábián Léna, Pali Flórián és Szabó Laura 11.B osztályos tanulóinknak, akik a 2023/2024-as tanévben elnyerték az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíját és a mai napon megkapták elimerő oklevelüket is. 

A tizedik alkalommal odaítélt ösztöndíj célja, hogy segítse a Magyarországon élő, nemzetiségekhez tartozó, kiemelkedő képességű középiskolásokat a továbbtanulásukban. A tanulmányi ösztöndíjjal azt is támogatni kívánják, hogy a mai fiatalok felnőttként felelősséggel tudják képviselni saját nemzetiségüket.

Az elbírálásnál figyelembe vették a pályázó tanulmányi eredményét, szociális hátterét, közösségi aktivitását és továbbtanulási terveit is. A támogatás a középiskola két utolsó tanévére szól. A tanulók 2023. szeptember 1-től havonta harmincezer forint ösztöndíjban részesülnek a következő két tanév tíz-tíz hónapjában. 

Szívből gratulálunk kitüntetett diákjainknak, kitartást és további sikereket kívánunk!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

2024-ben is DNG X-Faktor! - Jelentkezzetek!

2024. március 21. csütörtök 13:48

Kreatív 1848-as megemlékezés (2024)

2024. március 20. szerda 13:37

2024-ben a március 15-i megemlékezést iskolánkban kreatív kiscsoportos foglalkozások keretében tartottuk.

A vállalkozó szellemű tanárok színes foglalkozásokat tartottak, különböző tudomány- és életterületekről, melyre szabadon jelentkezhettek diákjaink.

Lehetett verbunkos táncot tanulni, süteményt sütni, kokárdát készíteni, forradalmat szervezni, blogot írni stb.

Az alábbi videó ízelítőt ad a programokból és a nap hangulatából. 

A videót Tóth Eszter Lili (12.A) készítette, köszönjük neki!

Csengetési rend


Honlapunkat feltörték...

2024. március 17. vasárnap 13:37

Kedves Látogatók!

Honlapunkat 2024. március 17-ére virradóra feltörték.

Az oldalon megjelenő nemkívánatos tartalmaktól elhatárolódunk. A probléma elhárításán dolgozunk, szíves megértésüket kérjük!

2024. március 17. 

DNG Iskolavezetés

Krisztián Barta (10.A) vertritt das DNG im JDI Halbfinale 2024

2024. március 18. hétfő 10:31

Am 14. März fand in Mezőberény das Schulverbundfinale von “Jugend Debattiert” statt. Das DNG vertraten Laura Szabó 11.B, Bettina Bokros 11.A und Krisztián Barta 10.A, die sich mit Schülern und Schülerinnen vom Tamási Áron Gymnasium und vom Petőfi Sándor Gymnasium in Mezőberény über das Thema "Sollen in Ungarn Getränke mit einem Alkoholgehalt über 4% ausschließlich in speziellen Läden verkauft werden?" auseinandergesetzt haben. Die Zuschauer*innen haben eine lebhafte und aussagekräftige Debatte erleben können. Die Gastgeberschule hat uns herzlich empfangen und bewirtet.

Zu unserem größten Stolz kann Krisztián (zum ersten Mal in der Geschichte der Schule als Zehntklässler) das DNG im Mai im Madàch Center im Halbfinale vertreten.

Wir gratulieren Krisztián, Bettina und Laura, und drücken Krisztián ganz besonders die Daumen für die nächste Runde!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva