Eseménynaptár
2024. június
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Hagyomány / Rendezvény   »   Színjátszás   »   Szekszárdi Német Színház fellépései

A Magyarországi Német Színháznak köszönhetően: Shakespeare a DNG-ben

2024. április 10. szerda 12:00

2024. március 9-én (a pesterzsébeti Német Hagyományápoló Kör és a Pesterzsébeti Német Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésre, a Fővárosi Német Önkormányzat támogatásával) a Magyarországi Német Színház (DBU) előadása révén házhoz jött a színház a DNG-be: iskolánk torna és színháztermében diákjaink, tanáraink és partner iskolákból illetve önkormányzatoktól érkezett vendégeink Shakespeare "Szent Iván éji álom" című darabját tekinthették meg.

A fantasztikus színészi teljesítmények, a profi színpadkép, a technikai megvalósítás és a dramaturgia gondoskodott arról, hogy a tündérvilágba csöppenve elgondolkodhassunk, szerelem, szülői korlátok, botlások és jóvátételi lehetőségek kérdésein.

Köszönjük a Deutsche Bühne Ungarnnak, hogy elhozták hozzánk ezt a profi produkciót és általa lehetőséget kaptunk nemcsak a színvonalas kikapcsolódásra, hanem elgondolkodásra és továbbgondolásra is!

Danke!

 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Theaterbesuch - Deutsche Bühne Seksard

2018. december 04. kedd 06:34

Dank der Selbstverwaltung des 18. Bezirks und der Deutschen Selbstverwaltung Budapest hatten die Schüler unseres Gymnasiums am 23. November die Möglichkeit, sich die französische Komödie „Der Vorname“ in der niveauvollen Aufführung der DBU (Deutsche Bühne Ungarn) anzusehen. Dieses Stück zeigt, inwieweit der Mensch Gefangener von Klischees ist, ob man dessen überhaupt bewusst ist, und ob man wirklich bereit ist, die von den Klischees aufgestellten Grenzen zu überwinden. Herzlichen Dank dafür, dass wir auf eine gewisse Zeit aus dem grauen Alltag herauskommen konnten und mit diesem Erlebnis reicher werden konnten!
Gréti 
Kun12.AC

 

Színházlátogatás a Szekszárdi Német Színházban

2017. január 16. hétfő 14:17

November 16-án a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata szervezésében Antalné Tóth Tünde és Gavaldik Emma kíséretében Szekszárdra utazott egy busznyi DNG-s, hogy a felújított Német Színházban megnézze a "Nathan der Weise" című darabot.

A programról Tankó-Farkas Kinga 11.AC osztályos tanuló számol be:

Hosszú út állt előttünk november 16-án a színházig Szekszárdon, a Nathan der Weise-ra menet, de jól telt, mivel az a buszon kényelmesen elfértünk. Mikor megérkeztünk, kicsit megijedtünk, hogy nem is az előadásra, hanem a börtönbe hoztak minket, mivel pont előtte álltunk meg. Szerencsére gyorsan elmúlt az ijedségünk, mikor a finom húslevesünket kanalaztuk, ami jól esett a hidegben tett kis séta után. Olyan jól esett, hogy az ebéd második része már alig fért belénk, pedig mindenki kedvence, rántott hús volt.
A bőséges ebéd után elsétáltunk a színház épületéig, ami kicsinek, de impozánsnak nézett ki. A színeszek szinte az orrunk előtt játszottak és bár kis híján megsüketültünk az egyes hanghatásoktól, de ez bevont minket a darabba. Maga a darab, a Nathan der Weise, élvezetes és minimalista volt. A színészek remekül beleélték magukat a szerepükbe és szép, érthető kiejtéssel beszéltek. Az előadás jól kiegészítette a tudásunk a könyvvel kapcsolatban, ami a német irodalom tantervünkben is benne van, és jó ismétlés volt az érettségizőknek az esetleges homályos részletek miatt. Kissé fáradtan a visszaút után, de szép élményekkel gazdagodva érkeztünk vissza az iskolához. 

A projekt létrejöttét a Bajor Államminisztérium (Bayerisches Staatsministerium für Arbeit und Soziales, Familie und Integration) támogatta.

Nálunk járt a szekszárdi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn)

2013. november 11. hétfő 13:12

Mint az immár hagyomány, idén is iskolánkba látogatott a Szekszárdi Német Színház, ezúttal Falussy Lilla "Metadolce" című darabjával. A modern "félédes társkereső játék" több jelenete - profán nyelvezetével, a jó színészi teljesítmények illetve dramaturgiai ekszözöknek köszönhetően - kivívta a nézők döbbent, vagy nevetésben megnyilvánuló figyelmét. A közönség ezúttal nemcsak iskolánk diákjaiból állt, hanem a jó együttműködés és a  kulturális értékekben való osztozás jegyében más kerületi  iskolák tanulói is részt vettek.
A fellépő színészek (Christine Heller, Robert Martin, Kata Lotz) elmondták, hogy a Deutsche Bühne Ungarn hivatalos facebook-oldalán örömmel veszik a visszajelzéseket.smiley
A fellépőknek köszönjük az igényes és szórakoztató műsort, a nézőknek pedig a részvételt! Jövőre ismét várunk mindenkit szeretettel!
 

 

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva