Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
4
5
11
12
15
17
18
19
20
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Hagyomány / Rendezvény   »   Tanévnyitó / tanévzáró

Tanévkezdés 2023/24

2023. szeptember 04. hétfő 14:36

2023. szeptember 1-én, pénteken hivatalosan is kezdetét vette a 2023/24-es tanév.

Tápai igazgatónő a következő szavakkal köszöntötte jelenlévőket: 

Kedves Diákok, kedves Szülők, kedves Kollégák, kedves Vendégeink! Nagyon örülök, hogy ismét együtt van a DNG közössége, és megnyithatjuk a tanévet. 
Külön öröm számomra, hogy mindezt egy megújult iskolaépületben tehetjük. A nyári szünet folyamán megújult az összes vizesblokk, minden tanteremben kiépült a korszerű, energiatakéros LED-világítás, a teljes épületben a menekülési útirányt jelző rendszer, az alagsori termekben új ablakok, a bejáratnál pedig új lengőajtó került beszerelésre, továbbá elkészült az épület klimatizálásának első lépcsője. A projekt Magyarország Kormánya és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg. Ezúton is köszönöm iskolánk fenntartója, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, és a kivitelező cég, a Burkolóház Kft. munkáját! 
Kedves Diákok, kedves Kollégák! Hozzuk ki magunkból ebben a tanévben is a legtöbbet, legjobbat! Mindannyiunknak sikeres tanévet kívánok.”

Az első erőfeszítéseket újdonsült gólyáink tették, akik - a gólyatáborban elsajátított - táncos produkció bemutatásával megalapozták a tanév hangulatát. Gratulálunk a 9.NA és a 9.NB osztályoknak, valamint osztályfőnökeiknek, Győrfi Zsuzsanna és Csukonyi Zsuzsanna tanárnőknek a szerepléshez, eredményes éveket kívánunk a DNG-ben!

A képre kattintva rövid videó tekinthető meg...

A nap folyamán minden osztály átvehette többek között új tankönyveit, órarendjét, az osztályfőnöki órákon pedig megtudhatta a legfontosabb év eleji tudnivalókat.

Mindenkinek eredményes 2023/2024-es tanévet kívánunk!

A 2022/23-as tanévet lezártuk!

2023. június 27. kedd 10:36

FONTOS INFORMÁCIÓK!

A szünet ideje alatt az ügyeleti rend a következő beosztás szerint alakul:
 
 INTÉZMÉNYI ÜGYELET

Ügyeleti nap

Ügyelet időtartama

Felügyeletet ellátja

 Június 30-ig

 8-16h  Iskolavezetés
 Július 12.  9-13h  Gerhard Csilla (isk.titkár)
 Aug. 16.  9-13h  Gerhard Csilla (isk.titkár)
 Aug. 21-től  8-16h  Iskolavezetés
 
 
 

Nemzetiségi Tanévnyitó és Európa Nap 2022

2022. október 01. szombat 18:02

A budapesti nemzetiségi iskolák ünnepélyes tanévnyitója idén 2022. szeptember 30-án ismét iskolánkban, a Fővárosi Német Önkormányzat szervezésében került megrendezésre.

A Budapesti Németek Európa Napjával egybeszőtt tanévnyitón, a budapesti Német Nagykövetség képviseletében Julia Katharina Gross, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának képviseletében pedig Schindler László alelnök úr mondott köszöntő beszédet.

Iskolánk 11.B osztálya három polkával, a Donau Trio pedig profi ének-harmonika produkciójával kápráztatta el a közönséget. Köszönjük nekik a színvonalas műsort!

A Fővárosi Német Önkormányzat jóvoltából itt került sor az "Év némettanára" díjak átadására is, ahol - nagy büszkeségünkre - iskolánkból is volt kitüntetett tanár.

Négy éve új eleme a rendezvénynek, hogy az FNÖ által a 2022/23-as tanévben ösztöndíjban részesített diákok itt, ünnepélyes keretek között, a színpadra szólítva vehették át elismerő oklevelüket. A Tamási Áron Gimnázium egy, az Óbudai Árpád Gimnázium két, illetve iskolánk hét tanulója részesült ebben az elismerésben. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk, munkájukhoz további erőt, egészséget kívánunk!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Nemzetiségi Tanévnyitó és Európa Nap 2021

2021. október 18. hétfő 09:47

A budapesti nemzetiségi iskolák ünnepélyes tanévnyitója idén 2021. szeptember 29-én ismét iskolánkban, a Fővárosi Német Önkormányzat szervezésében került megrendezésre.

A Budapesti Németek Európa Napjával egybeszőtt tanévnyitón, a budapesti Német Nagykövetség képviseletében Johannes Haindl, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának képviseletében pedig Schubert Olívia alelnök asszony mondott köszöntő beszédet. A Fővárosi Német Önkormányzat jóvoltából itt került sor az "Év némettanára" díjak átadására is. Mivel a tavalyi rendezvény elmaradt, így a 2020-as kitüntetettek is itt vehették át kitüntetésüket.

Három éve új eleme a rendezvénynek, hogy az FNÖ által a 2021/22-es tanévben ösztöndíjban részesített diákok itt, ünnepélyes keretek között, a színpadra szólítva vehették át elismerő oklevelüket. A Tamási Áron Gimnázium négy, iskolánk öt tanulója részesült ebben az elismerésben. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk, munkájukhoz további erőt, egészséget kívánunk! 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Tanévkezdés 2022/2023

2022. szeptember 01. csütörtök 16:47

2022. szeptember 1-én, csütörtökön hivatalosan is kezdetét vette a 2022/23-es tanév.

Tápai igazgatónő a következő szavakkal köszöntötte jelenlévőket: "Ma újra egy hagyományos tanév hagyományos tanévnyitójára gyűltünk össze. Nagyon örülök, hogy itt vagyunk, hogy együtt vagyunk, hogy együtt énekelhetünk és együtt nézhetjük meg a 9.N osztályosok táncát. Ebben a tanévben is ápoljuk a magyarországi német hagyományokat és kultúrát. A takarékosság és a szorgalom olyan értékek, amelyek sok nehéz időszakon átsegítettek bennünket, és most is időszerűek."

Az első erőfeszítéseket újdonsült gólyáink tették, akik - a gólyatáborban elsajátított - táncos produkció bemutatásával megalapozták a tanév hangulatát. Gratulálunk a 9.NA és a 9.NB osztályoknak, valamint osztályfőnökeiknek, Kónyáné Dézsi Mariann és Szabó Ildikó tanárnőknek a szerepléshez, eredményes éveket kívánunk a DNG-ben!

A nap folyamán minden osztály átvehette többek között új tankönyveit, órarendjét, az osztályfőnöki órákon pedig megtudhatta a legfontosabb év eleji tudnivalókat.

Mindenkinek eredményes 2022/2023-as tanévet kívánunk!

A 2021/22-es tanévet lezártuk!

2022. június 22. szerda 14:51

FONTOS INFORMÁCIÓK!

A szünet ideje alatt az ügyeleti rend a következő beosztás szerint alakul:
 
 INTÉZMÉNYI ÜGYELET

Ügyeleti nap

Ügyelet időtartama

Felügyeletet ellátja

 Július 1-ig

 8-16h  Iskolavezetés
 Július 13.  9-13h  Gerhard Csilla (iskolatitkár)
 Aug. 17.  9-13h  Gerhard Csilla (iskolatitkár)
 Aug. 22-től  8-16h  Iskolavezetés
 
A javítóvizsga időpontja: 2022. augusztus 25., reggel 8 óra
A tanulók legkésőbb reggel 7:50-re érkezzenek meg, és az aulában várják a fejleményeket.
 

Tanévkezdés 2021/2022

2021. szeptember 07. kedd 14:00

2021. szeptember 1-én, szerdán hivatalosan is kezdetét vette a 2021/22-es tanév. Tápai igazgatónő a következő szavakkal köszöntötte jelenlévőket: "Ma végre egy hagyományos tanév hagyományos tanévnyitójára gyűltünk össze. Nagyon örülök, hogy itt vagyunk, hogy együtt vagyunk, hogy együtt énekelhetünk és együtt nézhetjük meg az N-esek táncát. Az elmúlt időszak sok közösségi programtól fosztott meg bennünket. Reméljük, hogy idén ez másképp lesz."

Az első erőfeszítéseket újdonsült gólyáink tették, akik - a gólyanapon elsajátított - táncos produkció bemutatásával megalapozták a tanév hangulatát. Gratulálunk a 9.NA és a 9.NB osztályoknak, valamint osztályfőnökeiknek, John Orsolya és Polgárné Kovács Boglárka tanárnőknek a szerepléshez, eredményes éveket kívánunk a DNG-ben!

A nap folyamán minden osztály átvehette többek között új tankönyveit, órarendjét, az osztályfőnöki órákon pedig megtudhatta a legfontosabb év eleji tudnivalókat.

Mindenkinek eredményes 2021/2022-es tanévet kívánunk!

 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

A 2020/21-es tanévet lezártuk!

2021. július 02. péntek 09:51

FONTOS INFORMÁCIÓK!

A szünet ideje alatt az ügyeleti rend a következő beosztás szerint alakul:
 
 INTÉZMÉNYI ÜGYELET

Ügyeleti nap

Ügyelet időtartama

Felügyeletet ellátja

  július 2-ig

  8 - 16h

   Iskolavezetés

  július 14.

  9 - 13h

   Gerhard Csilla (iskolatitkár)

 augusztus 11.

  9 - 13h

   Gerhard Csilla (iskolatitkár)

 augusztus 16-tól

  8 - 16h

   Iskolavezetés

 
 

Tanévkezdés 2020/2021

2020. szeptember 08. kedd 08:56

2020. szeptember 1-én, kedden hivatalosan is kezdetét vette a 2020/21-es tanév. Tápai igazgatónő a következő szavakkal köszöntötte az iskolaudvaron álló 9.N és 9. évfolyamosokat, illetve - az eseményeket az osztálytermekben online követő - magasabb évfolyamokat: "Ma nem egy hagyományos tanév hagyományos tanévnyitójára gyűltünk össze. Sem az előző tanév vége, sem az új tanév nem illethető a hagyományos jelzővel. Az, hogy itt lehetünk, örömteli fejlemény. Ahhoz, hogy ez így is maradhasson, mindannyiunk közös erőfeszítésére lesz szükség."

Az első erőfeszítéseket újdonsült gólyáink tették, akik - a gólyanapon elsajátított - táncos produkció bemutatásával megalapozták a karantén utáni első közös együttlétünk hangulatát. Gratulálunk a 9.NA és a 9.NB osztályoknak, valamint osztályfőnökeiknek, Laczkó Erzsébet és Örkényi Fanni tanárnőknek a szerepléshez, eredményes éveket kívánunk a DNG-ben!

A nap folyamán minden osztály átvehette többek között új tankönyveit, órarendjét, az osztályfőnöki órákon pedig megtudhatta a legfontosabb év eleji tudnivalókat. Tápai igazgatónő szavaival kívánunk mindenkinek eredményes tanévet!

"A DNG jelmondata, a 'Hagyomány, tudás, lehetőség' mellé jegyezzük meg: 'Kézmosás, szellőztetés, távolságtartás'. Kedves Diákok! Biztosak lehettek benne, hogy mi, tanárok ebben a tanévben is igyekezni fogunk, hogy a legtöbbet, legjobbat hozzuk ki magunkból. Reméljük, ti is így vagytok ezzel! (...)
Kedves Diákok, kedves Szülők, kedves Kollégák! Mindannyiunknak sikeres tanévet kívánok. Ezzel a 2020/2021-es tanévet megnyitom."
 
 

Offline kezdjük a 2020/21-es tanévet!

2020. augusztus 28. péntek 08:33

Tanévnyitó ünnepségünket 2020. szeptember 1-én 8 órai kezdettel, az alábbi rend szerint tartjuk:

A 9.N és 9. évfolyamos tanulók az iskolaudvaron (rossz idő esetén a tornateremben) vesznek részt a hivatalos tanévnyitó rendezvényünkön. Itt zajlik majd az igazgatói beszéd és mutatja be a 9.N évfolyam a gólyanapi „villámtanfolyamon” betanult hagyományőrző táncát.

A többi osztály az osztályteremben, élő közvetítés keretében követi nyomon az eseményeket. Lehetőség szerint mindenki menjen rögtön az osztálytermébe (és ne tegyen felesleges utakat az iskolában).

A rendezvény egy pontján elhangzik majd a „Morgen will mein Schatz verreisen” kezdetű dal, illetve a DNG-dal, melynek során lehetőség van az ablakon kihajolva együtt énekelni az iskolaudvaron állókkal.

A rendezvény végén kerülnek átadásra a „Gemeinsam in Europa” projekt díjai is, melyeket Radóczy Károly, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának ifjúsági referense ad át. Kérünk minden díjazott tanulót, hogy a díjátadás felkonferálásakor siessenek az iskolaudvarra és vegyék át a díjukat.

A 9.N és 9. évfolyamosok, valamint a „Gemeinsam in Europa” projekt díjazottjai Trachtban/ népviseletben vegyenek részt a tanévnyitón. A többi osztály tanulói (ha nem vettek részt a „Gemeinsam in Europa” projektben) eldönthetik, hogy Trachtban vagy fekete-fehér ünnepi öltözékben érkeznek.

A járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük a szülőket, hogy amennyiben eljönnek tanévnyitó rendezvényünkre, érkezzenek maszkban és az iskolaudvaron, megfelelő távolságból szemléljék az eseményeket. Ha rossz idő esetén a tornateremben lesz a rendezvény, a tornaterem ablakain keresztül, kívülről szemlélhetik az eseményeket. A 9.N-esek táncát iskolánk facebook oldalán élőben is közvetíteni fogjuk.

A járványügyi helyzetre vonatkozó iskolai eljárásrendet külön tesszük közzé, kérünk mindenkit, olvassa el figyelmesen és mindannyiunk érdekében tartsa azt be!

Eredményes offline tanévet mindenkinek!

 

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva