Eseménynaptár
2022. augusztus
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Hagyomány / Rendezvény   »   Tanévnyitó / tanévzáró

A 2021/22-es tanévet lezártuk!

2022. június 22. szerda 14:51

FONTOS INFORMÁCIÓK!

A szünet ideje alatt az ügyeleti rend a következő beosztás szerint alakul:
 
 INTÉZMÉNYI ÜGYELET

Ügyeleti nap

Ügyelet időtartama

Felügyeletet ellátja

 Július 1-ig

 8-16h  Iskolavezetés
 Július 13.  9-13h  Gerhard Csilla (iskolatitkár)
 Aug. 17.  9-13h  Gerhard Csilla (iskolatitkár)
 Aug. 22-től  8-16h  Iskolavezetés
 
A javítóvizsga időpontja: 2022. augusztus 25., reggel 8 óra
A tanulók legkésőbb reggel 7:50-re érkezzenek meg, és az aulában várják a fejleményeket.
 

Nemzetiségi Tanévnyitó és Európa Nap 2021

2021. október 18. hétfő 09:47

A budapesti nemzetiségi iskolák ünnepélyes tanévnyitója idén 2021. szeptember 29-én ismét iskolánkban, a Fővárosi Német Önkormányzat szervezésében került megrendezésre.

A Budapesti Németek Európa Napjával egybeszőtt tanévnyitón, a budapesti Német Nagykövetség képviseletében Johannes Haindl, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának képviseletében pedig Schubert Olívia alelnök asszony mondott köszöntő beszédet. A Fővárosi Német Önkormányzat jóvoltából itt került sor az "Év némettanára" díjak átadására is.Mivel a tavalyi rendezvény elmaradt, így a 2020-as kitüntetettk is itt vehették át kitüntetésüket.

Három éve új eleme a rendezvénynek, hogy az FNÖ által a 2021/22-es tanévben ösztöndíjban részesített diákok itt, ünnepélyes keretek között, a színpadra szólítva vehették át elismerő oklevelüket. A Tamási Áron Gimnázium négy, iskolánk öt tanulója részesült ebben az elismerésben. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk, munkájukhoz további erőt, egészséget kívánunk! 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Tanévkezdés 2021/2022

2021. szeptember 07. kedd 14:00

2021. szeptember 1-én, szerdán hivatalosan is kezdetét vette a 2021/22-es tanév. Tápai igazgatónő a következő szavakkal köszöntötte jelenlévőket: "Ma végre egy hagyományos tanév hagyományos tanévnyitójára gyűltünk össze. Nagyon örülök, hogy itt vagyunk, hogy együtt vagyunk, hogy együtt énekelhetünk és együtt nézhetjük meg az N-esek táncát. Az elmúlt időszak sok közösségi programtól fosztott meg bennünket. Reméljük, hogy idén ez másképp lesz."

Az első erőfeszítéseket újdonsült gólyáink tették, akik - a gólyanapon elsajátított - táncos produkció bemutatásával megalapozták a tanév hangulatát. Gratulálunk a 9.NA és a 9.NB osztályoknak, valamint osztályfőnökeiknek, John Orsolya és Polgárné Kovács Boglárka tanárnőknek a szerepléshez, eredményes éveket kívánunk a DNG-ben!

A nap folyamán minden osztály átvehette többek között új tankönyveit, órarendjét, az osztályfőnöki órákon pedig megtudhatta a legfontosabb év eleji tudnivalókat.

Mindenkinek eredményes 2021/2022-es tanévet kívánunk!

 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

A 2020/21-es tanévet lezártuk!

2021. július 02. péntek 09:51

FONTOS INFORMÁCIÓK!

A szünet ideje alatt az ügyeleti rend a következő beosztás szerint alakul:
 
 INTÉZMÉNYI ÜGYELET

Ügyeleti nap

Ügyelet időtartama

Felügyeletet ellátja

  július 2-ig

  8 - 16h

   Iskolavezetés

  július 14.

  9 - 13h

   Gerhard Csilla (iskolatitkár)

 augusztus 11.

  9 - 13h

   Gerhard Csilla (iskolatitkár)

 augusztus 16-tól

  8 - 16h

   Iskolavezetés

 
 

Tanévkezdés 2020/2021

2020. szeptember 08. kedd 08:56

2020. szeptember 1-én, kedden hivatalosan is kezdetét vette a 2020/21-es tanév. Tápai igazgatónő a következő szavakkal köszöntötte az iskolaudvaron álló 9.N és 9. évfolyamosokat, illetve - az eseményeket az osztálytermekben online követő - magasabb évfolyamokat: "Ma nem egy hagyományos tanév hagyományos tanévnyitójára gyűltünk össze. Sem az előző tanév vége, sem az új tanév nem illethető a hagyományos jelzővel. Az, hogy itt lehetünk, örömteli fejlemény. Ahhoz, hogy ez így is maradhasson, mindannyiunk közös erőfeszítésére lesz szükség."

Az első erőfeszítéseket újdonsült gólyáink tették, akik - a gólyanapon elsajátított - táncos produkció bemutatásával megalapozták a karantén utáni első közös együttlétünk hangulatát. Gratulálunk a 9.NA és a 9.NB osztályoknak, valamint osztályfőnökeiknek, Laczkó Erzsébet és Örkényi Fanni tanárnőknek a szerepléshez, eredményes éveket kívánunk a DNG-ben!

A nap folyamán minden osztály átvehette többek között új tankönyveit, órarendjét, az osztályfőnöki órákon pedig megtudhatta a legfontosabb év eleji tudnivalókat. Tápai igazgatónő szavaival kívánunk mindenkinek eredményes tanévet!

"A DNG jelmondata, a 'Hagyomány, tudás, lehetőség' mellé jegyezzük meg: 'Kézmosás, szellőztetés, távolságtartás'. Kedves Diákok! Biztosak lehettek benne, hogy mi, tanárok ebben a tanévben is igyekezni fogunk, hogy a legtöbbet, legjobbat hozzuk ki magunkból. Reméljük, ti is így vagytok ezzel! (...)
Kedves Diákok, kedves Szülők, kedves Kollégák! Mindannyiunknak sikeres tanévet kívánok. Ezzel a 2020/2021-es tanévet megnyitom."
 
 

Offline kezdjük a 2020/21-es tanévet!

2020. augusztus 28. péntek 08:33

Tanévnyitó ünnepségünket 2020. szeptember 1-én 8 órai kezdettel, az alábbi rend szerint tartjuk:

A 9.N és 9. évfolyamos tanulók az iskolaudvaron (rossz idő esetén a tornateremben) vesznek részt a hivatalos tanévnyitó rendezvényünkön. Itt zajlik majd az igazgatói beszéd és mutatja be a 9.N évfolyam a gólyanapi „villámtanfolyamon” betanult hagyományőrző táncát.

A többi osztály az osztályteremben, élő közvetítés keretében követi nyomon az eseményeket. Lehetőség szerint mindenki menjen rögtön az osztálytermébe (és ne tegyen felesleges utakat az iskolában).

A rendezvény egy pontján elhangzik majd a „Morgen will mein Schatz verreisen” kezdetű dal, illetve a DNG-dal, melynek során lehetőség van az ablakon kihajolva együtt énekelni az iskolaudvaron állókkal.

A rendezvény végén kerülnek átadásra a „Gemeinsam in Europa” projekt díjai is, melyeket Radóczy Károly, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának ifjúsági referense ad át. Kérünk minden díjazott tanulót, hogy a díjátadás felkonferálásakor siessenek az iskolaudvarra és vegyék át a díjukat.

A 9.N és 9. évfolyamosok, valamint a „Gemeinsam in Europa” projekt díjazottjai Trachtban/ népviseletben vegyenek részt a tanévnyitón. A többi osztály tanulói (ha nem vettek részt a „Gemeinsam in Europa” projektben) eldönthetik, hogy Trachtban vagy fekete-fehér ünnepi öltözékben érkeznek.

A járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük a szülőket, hogy amennyiben eljönnek tanévnyitó rendezvényünkre, érkezzenek maszkban és az iskolaudvaron, megfelelő távolságból szemléljék az eseményeket. Ha rossz idő esetén a tornateremben lesz a rendezvény, a tornaterem ablakain keresztül, kívülről szemlélhetik az eseményeket. A 9.N-esek táncát iskolánk facebook oldalán élőben is közvetíteni fogjuk.

A járványügyi helyzetre vonatkozó iskolai eljárásrendet külön tesszük közzé, kérünk mindenkit, olvassa el figyelmesen és mindannyiunk érdekében tartsa azt be!

Eredményes offline tanévet mindenkinek!

 

A 2019/20-as tanévet lezártuk!

2020. június 29. hétfő 19:24

FONTOS INFORMÁCIÓK!

A szünet ideje alatt az ügyeleti rend a következő beosztás szerint alakul:
 INTÉZMÉNYI ÜGYELET

Ügyeleti nap

Ügyelet időtartama

Felügyeletet ellátja

  július 3-ig

  8 - 16h

   Iskolavezetés

  július 8.

  9 - 13h

   Gerhard Csilla (iskolatitkár)

 július 22.

  9 - 13h

   Gerhard Csilla (iskolatitkár)

  augusztus 24-től

  8 - 16h

   Iskolavezetés

 
 

Nemzetiségi Tanévnyitó és Európa Nap 2019

2019. október 09. szerda 10:42

A budapesti nemzetiségi iskolák ünnepélyes tanévnyitója idén 2019. szeptember 27-én ismét iskolánkban, a Fővárosi Német Önkormányzat szervezésében került megrendezésre.

A Budapesti Németek Európa Napjával egybeszőtt tanévnyitón, a budapesti Német Nagykövetség képviseletében Klaus D. Streicher, az EMMI képviseletében Dr. Andavölgyi Ferenc, valamint Ritter Imre, a magyarországi németek parlamenti képviselője mondott köszöntő beszédet. A Fővárosi Német Önkormányzat jóvoltából itt került sor az "Év némettanára" díjak átadására is.

Két éve új eleme a rendezvénynek, hogy az FNÖ által a 2019/20-as tanévben ösztöndíjban részesített diákok itt, ünnepélyes keretek között, a színpadra szólítva vehették át elismerő oklevelüket. A Tamási Áron Gimnázium négy, iskolánk tíz tanulója részesült ebben az elismerésben. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk, munkájukhoz további erőt, egészséget kívánunk! 

Az átadó ünnepséget színes iskolai előadások, táncok, jelenetek, énekek követték. A szereplőknek (köztük iskolánk 11.A osztálynak) köszönjük a színes műsorokat, a résztvevőket pedig jövőre is nagy szeretettel várjuk!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Tanévkezdés 2019/20

2019. szeptember 03. kedd 08:16

2019. szeptember 2-án, hétfőn hivatalosan is kezdetét vette a 2019/20-as tanév. Gólyáink - hagyományőrző gólyatáborunkban elsajátított és az évnyitó keretében bemutatott - táncos-énekes produkciója adta az évnyitó műsor vidámabb részét. Gratulálunk a 9.NA és a 9.NB osztályoknak, valamint osztályfőnökeiknek, Galambos Róbert tanár úrnak és Farkas Mónika tanárnőnek a szerepléshez, eredményes éveket kívánunk a DNG-ben!

A nap folyamán minden osztály átvehette többek között új tankönyveit, órarendjét, az osztályfőnöki órákon pedig megtudhatta a legfontosabb év eleji tudnivalókat. Tápai igazgatónő szavaival kívánunk mindenkinek eredményes tanévet!

"Die Akkus sind wieder aufgeladen, Schüler und Lehrer sind erholt. Alle stecken hoffentlich voller Tatendrang, und wollen alles ein wenig besser machen als im letzten Jahr. Es gilt, den anfänglichen Schwung auszunutzen. Wer positiv ins neue Jahr startet, stärkt das Vertrauen in die eigenen Fähigkeiten. Also: Bahn frei für einen gelungenen Neuanfang!"

 

 

 

A 2018/19-es tanévet lezártuk!

2019. június 24. hétfő 06:05

FONTOS INFORMÁCIÓK!

Osztályozó és javító vizsgák időpontja: augusztus 26-30. között, külön beosztás szerint

A szünet ideje alatt az ügyeleti rend a következő beosztás szerint alakul:

 INTÉZMÉNYI ÜGYELET

Ügyeleti nap

Ügyelet időtartama

Felügyeletet ellátja

  július 5-ig

  8 - 16h

   Iskolavezetés

  július 10.

  9 - 13h

   Gerhard Csilla (iskolatitkár)

  augusztus 7.

  9 - 13h

   Gerhard Csilla (iskolatitkár)

  augusztus 21-től

  8 - 16h

   Iskolavezetés

 
Június 20-án, kísérleti jelleggel, rendhagyó tanévzáró ünnepséggel zártuk az idei tanévet. Az osztályok osztálytermeikben hallgatták a központi igazgatói búcsúztatót, majd az éves munka elismeréseként kitűnők, kiválók, kiemelkedő teljesítmények kerültek jutalmazásra. Oklevek, könyvjutalmak és egy Sulikupa is gazdára lelt. 
Szeretettel gratulálunk a kitüntetetteknek, minden tanárunknak és diákunknak jó pihenést kívánunk a szünetre! 

Iskolánk kórusának hajósi fellépésén elhangzott dallal búcsúzunk a tanévtől. Katt a képre...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva