Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Foci - egy kicsit másként...

Foci - egy kicsit másként...

2023. március 23. csütörtök 09:41

A Kollégiumban idén is megrendezésre került a már hagyományosnak nevezhető csocsóbajnokság. Ezúttal hat csapat jelentkezett a páros mérkőzésekre (ebből kettő lánycsapat) és az egyéni versenyekre szintén hat fő.
A lebonyolítás mindkét esetben ugyanúgy zajlott. Először két hármas csoportban mérték össze erejüket a jelentkezők, ahol mindenki mindenkivel játszott (három mérkőzés csoportonként). A továbbiakban az utolsó helyezettek csaptak össze az 5. helyért, ezeket követően az elődöntők, majd zárásként a bronzmeccsek, s végül a döntők következtek.
Elsőként a páros versenyek zajlottak le, ahol nagy meglepetésre (végletekig kiélezett küzdelemben) az egyik lánycsapat lett a végső győztes. A Baumann Brigitta - Juhász Janka páros 10:9-re diadalmaskodott a Kiss-Móger Mihály - Králl Jonatán duón. A lányok az egész bajnokság során nem találtak legyőzőre!
Egyéniben (ahol valamiért már csak fiúk indultak) szintén meglepetés történt, bár nem akkora, mint a korábban lezajlott páros döntőben. A tavalyi ezüstérmes Kiss-Móger Mihály ezúttal nem került a fináléba (bronzérmes lett) és az elődöntőben az őt kiejtő Rizmájer Patrik győzedelmeskedett Králl Jonatán felett 10:4-re.
Bízunk benne, hogy a fantasztikus hangulatú meccsek a többieknek is meghozták a kedvét, hogy jövőre ők is benevezzenek házi bajnokságunkra. 
Addig is lehet gyakorolni a Kollégium "nappalijában". 

Mert kolisnak lenni jó!

Pozsonyi Pál - kollégiumi nevelőtanár, szervező

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva