Eseménynaptár
2022. december
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Eredményeink   »   Elnyert ösztöndíjak   »   Nemzetiségi ösztöndíj

Fővárosi Német Ösztöndíjat nyertek 2022

2022. október 01. szombat 19:01

A Fővárosi Német Önkormányzat jóvoltából ebben a tanévben 7 tanulónk nyert nemzetiségi ösztöndíjat, név szerint: Kovács Fanni (10.B), Kósa Annabella (11.B), Nadj Tímea (12.B), Sinkó Flórián (10.A), Szabó Laura (10.B), Szabó Lilla (11.A), Tölgyesi Tilla (12.B).

Az ösztöndíj elnyeréséhez feltétel volt a jó tanulmányi eredmény, az osztályfőnök és az igazgató ajánlása, figyelembe vették a szociális rászorultságot, illetve alapfeltételként az aktív részvételt a nemzetiségi kultúra ápolásában. A tanulók kitüntető oklevelüket 2022. szeptember 30-án, az FNÖ által szervezett Nemzetiségi Tanévnyitón vehették át. 

Mind a hét tanulónknak szívből gratulálunk, további eredményes tanulmányokat és aktív nemzetiségi tevékenységet kívánunk!

Köszönjük a Fővárosi Német Önkormányzatnak, hogy az idei tanévben is lehetőséget biztosított kiemelkedő tanulóink ösztönzésére!

26. Országos Gála: Sztaskó Kira Valéria-Koch-Díjat kapott (2022)

2022. június 20. hétfő 09:30

2022-ben a pandémiára való tekintettel az Országos Nemzetiségi Gálát nem januárban, hanem június 18-án rendezték meg. Az ünnepi műsor keretében adják át hagyományosan a magyarországi németség legrangosabb kitüntetését, az Ehrennadel díjat, illetve Koch-Valéria-díjat arra érdemes középiskolai diákoknak. Nagy büszkeség számunkra, hogy az idei kitüntetettek között volt Sztaskó Kira, 12.B osztályos tanulónk, aki az alábbi kitüntető szavakkal vehette át az elismerést: ... (hamarosan)...

Kirának nagy szeretettel gratulálunk a rangos elismeréshez, továbbá kitartást, sikereket és jó feltöltődést kívánunk a nyári szünetre!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj Alumni Találkozó 2022, Agárd

2022. március 22. kedd 14:07

Idén március 18. és 20. között második alkalommal került sor a nemzetiségi ösztöndíjasok alumni találkozójára, ezúttal Agárdon. A rendezvényre azok a tanulók kaptak meghívást, akiket az elmúlt években nemzetiségi tevékenységükért tanulmányi ösztöndíjjal jutalmaztak.

A DNG 14 tanuló részvételével büszkélkedhetett, közülük az elmúlt évek ösztöndíjasai a teljes hétvégét a Velencei-tó partján tölthették.

Az idei év díjazottjaiból álló delegáció március 19-én, szombaton csatlakozott hozzájuk egy izgalmakkal teli nap keretében. A kellemes ebédet egy érdekes pódiumbeszélgetés követte nemzetiségi hátterű, elismert személyiségek - Trokán Nóra, Peller Anna színművésznők, Garajszki Margit írónő, színházi dramaturg és Bajczer Csaba erőemelő világbajnok – részvételével.

Az este a zene és tánc jegyében telt: a programot a bolgár Pravo zenekar nyitotta meg, majd az Irie Maffia koncertje következett. Az eseménydús napot jó hangulatú nemzetiségi diszkó zárta.

Ösztöndíjasaink gondolatai... (hamarosan)

Köszönjük Soltész Miklós államtitkár úrnak a meghívást.

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj 2021

2022. január 14. péntek 14:40

Szeretettel gratulálunk Beszterczán Dominik, Eszenyi Lujza, Kuti Ágnes, Labundy Márk, Mezei Patrik és Szabó Bence 11. évfolyamos tanulóinknak, akik a 2021/2022-es tanévben elnyerték az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíját.

Az ünnepélyes átadásra a pilisvörösvári Schiller Gimnáziumban került sor, ahol Soltész Miklós államtitkár úr személyesen adta át a kitüntetéseket.

A kilencedik alkalommal odaítélt ösztöndíj célja, hogy segítse a Magyarországon élő, nemzetiségekhez tartozó, kiemelkedő képességű középiskolásokat a továbbtanulásukban. A tanulmányi ösztöndíjjal azt is támogatni kívánják, hogy a mai fiatalok felnőttként felelősséggel tudják képviselni saját nemzetiségüket.

Az elbírálásnál figyelembe vették a pályázó tanulmányi eredményét, szociális hátterét, közösségi aktivitását és továbbtanulási terveit is. A támogatás a középiskola két utolsó tanévére szól. A tanulók szeptember 1-jétől havonta harmincezer forint ösztöndíjban részesülnek a következő két tanév tíz-tíz hónapjában. 

Szívből gratulálunk kitüntetett diákjainknak, kitartást és további sikereket kívánunk!

Fővárosi Német Ösztöndíjat nyertek 2021

2022. február 01. kedd 12:20

A Fővárosi Német Önkormányzat jóvoltából ebben a tanévben 5 tanulónk nyert nemzetiségi ösztöndíjat, név szerint (a képen balról jobbra): Kémenes Zsuzsanna (12.A), Oláh Boglárka (12.A), Dull Zsófia (12.B), Nadj Tímea (11.B), Saskó Andrea (12.A).

Az ösztöndíj elnyeréséhez feltétel volt a jó tanulmányi eredmény, az osztályfőnök és az igazgató ajánlása, figyelembve vették a szociális rászorultságot, illetve alapfeltételként az aktív részvételt a nemzetiségi kultúra ápolásában. A tanulók kitüntető oklevelüket 2021. szeptember 29-én, az FNÖ által szervezett Nemzetiségi Tanévnyitón vehették át. 
Mind az öt tanulónknak szívből gratulálunk, további eredményes tanulmányokat és aktív nemzetiségi tevékenységet kívánunk!
 
Köszönjük a Fővárosi Német Önkormányzatnak, hogy az idei tanévben is lehetőséget biztosított kiemelkedő tanulóink ösztönzésére!

DNG-Stipendiaten in der Gala der Region Nord ausgezeichnet

2021. november 22. hétfő 12:50

Am 20. November 2021 wurde das 21. Galaprogramm der Ungarndeutschen der Region Nord in Tschemer (Csömör) veranstaltet. Im Rahmen der bunten und niveauvollen Veranstaltung fand auch die feierliche Übergabe der Jugendstipendien der Deutschen Selbstverwaltung des Komitats Pesth statt. Von den neun prämierten Schüler/Innen waren zu unserem größten Stolz vier aus dem DNG. Unsere diesjährigen Ausgezeichneten sind (in alphabetischer Reihenfolge): Márton Kékesi aus Iklad, Martin Mannheim aus Harast, Patrik Rizmajer aus Hartian und Luca Törtei aus Taks.

Wir gratulieren ihnen ganz herzlich und hoffen auf ihr weiteres Engagement im Nationalitätenbereich!

 

Fővárosi Német Ösztöndíjat nyertek 2020

2021. február 02. kedd 10:46

A Fővárosi Német Önkormányzat jóvoltából ebben a tanévben is 10 tanulónk nyert nemzetiségi ösztöndíjat, név szerint: Gaál Réka Ágnes (12.A), Berke Jázmin (12.A), Nadj Tímea (10.B), Dull Zsófia (11.B), Juhász Gréta (12.B), Váradi Kevin (11.A), Kmetz Enikő Szilvia (12.B), Kémenes Zsuzsanna Tisza (11.A), Oláh Boglárka Krisztina (11.A), Vizkeleti Gréta (12.A).
Az ösztöndíj elnyeréséhez feltétel volt a jó tanulmányi eredmény, az osztályfőnök és az igazgató ajánlása, figyelembve vették a szociális rászorultságot, illetve alapfeltételként az aktív részvételt a nemzetiségi kultúra ápolásában. A tanulók kitüntető oklevelüket a járványhelyzet miatt sajnos ezidáig nem vehették át személyesen. Mind a tíz tanulónknak szívből gratulálunk, további eredményes tanulmányokat és aktív nemzetiségi tevékenységet kívánunk!
 
Köszönjük a Fővárosi Német Önkormányzatnak, hogy az idei tanévben is lehetőséget biztosított kiemelkedő tanulóink ösztönzésére!

 

Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj 2020

2021. február 02. kedd 10:22

Szeretettel gratulálunk Payer Péter 11.A és Sztaskó Kira 11.B osztályos tanulóinknak, akik elnyerték az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíját.

Az ünnepélyes átadás a járványhelyzet miatt eltolódott.

A nyolcadik alkalommal odaítélt ösztöndíj célja, hogy segítse a Magyarországon élő, nemzetiségekhez tartozó, kiemelkedő képességű középiskolásokat a továbbtanulásukban. A tanulmányi ösztöndíjjal azt is támogatni kívánják, hogy a mai fiatalok felnőttként felelősséggel tudják képviselni saját nemzetiségüket.

Az elbírálásnál figyelembe vették a pályázó tanulmányi eredményét, szociális hátterét, közösségi aktivitását és továbbtanulási terveit is. A támogatás a középiskola két utolsó tanévére szól. A tanulók szeptember 1-jétől havonta harmincezer forint ösztöndíjban részesülnek a következő két tanév tíz-tíz hónapjában. 

Pest Megyei Nemzetiségi Ösztöndíjat nyert 2020/21

2020. november 06. péntek 10:03

A Pest Megyei Német Önkormányzat jóvoltából iskolánkból idén két tanuló nyerte el a Pest Megyei Nemzetiségi Ösztöndíjat, név szerint Beszterczán Dominik, valamint Simon Andor 10.B osztályos tanulók. 
Az ösztöndíjban részesülés alapfeltétele volt az aktív nemzetiségi tevékenység, a legalább 4-es tanulmányi átlag, illetve az iskola ajánlása.
Idén a rendkívüli helyzet miatt ünnepélyes díjátadásra sajnos nem kerülhetett sor, díjazott tanulóinknak ettől függetlenül szívből gratulálunk, további eredményes tanulmányokat és aktív nemzetiségi tevékenységet kívánunk!
Köszönjük a Pest Megyei Német Önkormányzat támogatását!
 

Pest Megyei Nemzetiségi Ösztöndíjat nyert 2019/20

2019. november 19. kedd 12:48

A Pest Megyei Német Önkormányzat jóvoltából iskolánkból idén négy tanuló nyerte el a Pest Megyei Nemzetiségi Ösztöndíjat, név szerint Leéb Fruzsina 10.A, valamint Rizmajer Dóra, Szolnoki Evelin és Sztaskó Kíra 10.B osztályos tanulók. Az ösztöndíjban részesülés alapfeltétele volt az aktív nemzetiségi tevékenység, a legalább 4-es tanulmányi átlag, illetve az osztályfőnök és az igazgató ajánlása.

Az ünnepélyes átadóra 2019. november 17-én, az észak-magyarországi Nemzetiségi Gálán került sor.

Köszönjük a Pest Megyei Német Önkormányzat támogatását!

Díjazott tanulóinknak szívből gratulálunk, további eredményes tanulmányokat és aktív nemzetiségi tevékenységet kívánunk!

 

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva