Eseménynaptár
2024. március
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
9
10
11
12
13
15
16
17
19
20
21
24
25
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Nemzetiségi Sporthétvégén jártunk 2022

Nemzetiségi Sporthétvégén jártunk 2022

2022. március 28. hétfő 11:30

Gimnáziumunk is részt vett az I. Nemzetiségi Sporthétvégén, amelyre a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság szervezésében Szarvason került sor 2022. március 4-től 6-ig. A torna keretein belül lány röplabda és fiú labdarúgás sportágakban mérhették össze a tudásukat a diákok. A hétvégét a szervezők és a nemzetiségi válogatott futballmérkőzése nyitotta meg, majd a sorsolást követően minden iskola saját készítésű nemzetiségi műsorral mutatkozott be. Másnap került sor a sportesemények lebonyolítására, amelyek izgalmairól Szirmai József röplabdaedző, illetve Koncz Renáta testnevelő tanár számolnak be a következőkben.

„A szarvasi Nemzetiségi Sporttornán nyolc lány röplabdacsapat indult. A DNG csapata nagyon fiatal volt, hiszen az elmúlt két évben két komplett csapatra való játékos érettségizett le és őket nagyon nehezen tudtuk pótolni, mivel a járvány miatt edzéseket sem tudtunk tartani. A mostani játékosokkal gyakorlatilag csak öt hónapot tudtunk együtt dolgozni.

A szervezők két négyes csoportot alakítottak ki. A csoportok tagjai körmérkőzést játszottak. DNG-s lányok a 2. helyen jutottak tovább a helyosztókra, így a döntőbe jutásért a szerb Nikola Tesla Gimnázium csapatával kerültünk össze, amely egy komplett NB1-es alakulatot hozott el a tornára. Ezt a meccset nyilván elvesztettük.

A bronzmérkőzésen szoros küzdelemben a hosszabbításban végül alulmaradtunk a Valéria Koch Iskolaközpont csapatával szemben, így negyedikek lettünk, amely ebben a mezőnyben zömmel 9.-es és 10.-es lányoktól kitűnő eredmény volt.

A mérkőzések szervezése pontos, szakmailag korrekt volt. Lányaink nagyon jól érezték magukat, sokat tanultak. Azt gondolom, örök élmény marad a torna mindannyiunk számára.”

A röplabdacsapat tagjai: Baumann Brigitta, Baumann Noémi, Diós Csenge, Erdélyi Lilla, Juhász Janka, Kerekes Kitty, Kuti Ágnes, Michélisz Anna, Vitéz Réka

„A Német Nemzetiségi Gimnázium tíz fiúval indult neki az első Nemzetiségi Sporttornának. A tornán nyolc iskola tanulói vettek részt, így a csapatok mérkőzései két csoportra bontva kezdődtek. Az ellenfeleink német, szerb és román iskolából kerültek ki. Az első meccset 2x15 percben kezdtük a Koch Valéria Iskolaközpont diákjaival és egy izgalmas mérkőzésen 4:4-es eredménnyel indítottunk. Egy kis pihenő után következett a Nicolae Bālcescu Román Gimnázium, akikkel szintén döntetlent játszottunk, de zárásként a szerb Nikola Tesla Gimnázium csapata ellen az erőnk fogytán vereséggel zártunk. A csoportból az első két helyezett jutott tovább, mivel harmadikként végeztünk így számunkra véget ért a torna. Ennek ellenére nagyszerű élményekkel gazdagodott a csapat és végre a pandémia után újra megrendezésre kerülhetett egy ilyen sportesemény, amelyre régóta vártak a diákok.”

A focicsapat tagjai: Dolla Jakab, Fekete István, Geiger Norbert, Kiss-Móger Mihály, Mayer Levente, Patyi Máté, Payer Péter, Petróczi Mátyás, Tóth Levente, Váradi Kevin

Ezúton szeretnénk megköszönni Soltész Miklós államtitkár úrnak és munkatársainak a részvételi lehetőséget, valamint a torna megszervezését. Szintén nagyon köszönjük minden diákunknak a tisztes helytállást, büszkék vagyunk rátok! A látottak alapján biztosak vagyunk benne, hogy jövőre már nem csak feledhetetlen élményekkel, hanem fényes érmekkel a nyakunkban térhetünk haza!

Köszönjük kísérő tanárainknak, Koncz Renáta tanárnőnek, Surman-Majeczki Martin tanár úrnak és Szirmai József tanár úrnak a projekt szervezését és kísérését!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva