Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Művészet és gasztronómia - egy ínycsiklandozó kollégiumi program

Művészet és gasztronómia - egy ínycsiklandozó kollégiumi program

2023. október 12. csütörtök 10:51

Október 5-én iskolánk 8 végzős kollégistájának lehetősége nyílt megtekinteni a pesterzsébeti Rátkay-Átlók Galériát Desics Júlia tanárnő és Galambos Róbert tanár úr jóvoltából.
Csütörtök délután közösen indultunk a kollégiumból, majd egy kis “városnézéssel” fűszerezett buszozást követően megérkeztünk a kiállítás helyszínére, ahol egy különleges élményben volt részünk.
A kiállítóterem helyiségeiben Három XX. századi pesterzsébeti művész alkotásait tekintettük meg, melyek egytől egyig különlegesek voltak. E nagyszabású kiállításon egy gondolati elemekben illetve jelképekben gazdag és igényes művészetnek lehettünk a tanúi. Rátkay Endre, Gaál Imre és Czétényi Vilmos alkotásainak a megtekintése során  különböző képzőművészeti eszközökkel és technikákkal ismerkedhettünk meg, melyek közül számomra a monotípia volt a legérdekesebb.
Miután befogadtuk magunkba ezen páratlan művészeti illetve kulturális értékkel bíró kiállítás képeit, a városközpontban egy helyi étterem felé vettük az irányt. A Mágus Pizzériában egy jóízű vacsora közben közösen kiértékeltük a Galériában látottakat, majd elkezdtük tervezgetni a következő közös programunkat.
Ezúton szeretném még egyszer megköszönni tanárainknak a fantasztikus programot és szervezést. Reméljük, hogy ezzel a programmal sikerült hagyományt teremteni, és a mindenkori 12. évfolyamos kollégistáknak is lehetőségünk nyílik majd ellátogatni a Rátkay-Átlók Galériába.
Szerintem mindannyiunk nevében kijelenthetem, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és izgatottan várjuk a következő gasztrokulturális élményt!
Szabó Lili
 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva