Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / József Attila emlékhelyen jártak a 12.B osztály lelkes diákjai

József Attila emlékhelyen jártak a 12.B osztály lelkes diákjai

2022. november 20. vasárnap 15:46

2022. november 2-án osztályunk 13 tanulójának alkalma nyílt, hogy Galambos tanár úr vezetésével ellátogathasson a József Attila emlékhelyre, ezáltal betekintést nyerjünk  az egyik legismertebb magyar költő életébe, s más perspektívából ismerhessük meg a munkásságát. Az emlékhelyen tett látogatás keretében egyben tisztelegtünk a magyar líra kiemelkedő zsenije előtt.

A múzeumpedagógiai foglalkozás során nemcsak a kor történelmi eseményeit ismerhettük meg, hanem a költő családi hátterének apró részleteit is. Ezáltal egy átfogó képet kaptunk a költő lelkivilágáról és gondolkodásmódjáról. Az emlékhely nemcsak a kiváló költő művein, hanem életének legapróbb szegmensein is végigvezetett minket, ami könnyebbé teheti a verseinek megértését is. A kiállításon olyan érdekes tudnivalók birtokába jutottunk, amit iskolai keretek között nem sajátíthattunk volna el: érzelmi és gondolati vívódások, pszichiátriai kezelések. Az elmélyülést pedig számos hang- és videóanyag, valamint fénykép segítette. Ezenfelül az emlékhelyen megtekinthettük a köteteit, kéziratait, személyes tárgyait, valamint a halála előtt íródott búcsúleveleit.

A résztvevők nevében köszönjük Galambos tanár úrnak, hogy idejét az őszi szünetben is ránk áldozta. Reméljük, hogy a jövőben még alkalmunk nyílik, ilyen jellegű programokon részt venni. Mindenkinek nagy szeretettel ajánljuk az emlékhely felkeresését, hiszen a látogatók érdekes információkkal gazdagodhatnak.

Grenczer Nóra, Gerber Viktória

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva