Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Kollégiumi karácsony 2023

Kollégiumi karácsony 2023

2023. december 18. hétfő 09:56

Ismét eltelt egy év. A kollégium konyhájából finom mézeskalács és pizza illata szállt fel december 13-án délután. Ismét együtt voltak, sütögettek, akár egy nagy család. Ők kérték, a nagy gyerekek, hogy ez legyen benne a programban, mert szeretik, valamiért...., és valóban van benne valami varázs.

Nem számít, hogy a konyhában mindenki más zenét hallgat a telefonján és persze közben egyszerre is beszél, hogy mindig tolongás van, mert mindenki egyszerre akar ott lenni. Pedig idén kétszer is készítettem sütési beosztást, ami rajtam kívül senkit nem érdekelt. Miért is érdekelné őket, hisz pont az együttlét a lényeg. Nem ők a hibásak, a konyha kicsi. 
Végül mindig mindenki talál egy apró helyet a konyhapultok valamelyikén. Csak amíg gyorsan összegyúrja, hogy aztán pihenjen a tészta... s vele a lelkünk is kicsit. Nem baj ha szűkösen, csak maradni, ameddig  a kedvenc feltéttel majd mindenki elkészítheti belőle a pizza vacsoráját, vagy kiélheti kreatív énjét néhány mézeskalács formázásával. Figyelnek egymásra, segítenek, viccelnek, nevetnek, és persze elférnek, kis helyen is. 
Majdnem felnőttek már, ilyenkor mégis gyerekek. Talán nem is érzik, milyen nagy dolgok készülnek ezekben a pillanatokban. Talán elég is, ha most még csak mi tudjuk (akik előtte díszítettek, fát hoztak, takarítottak, pénzt szereztek, bevásároltak, százszor szóltak, mesét, történetet kerestek, berendeztek, átrendezték, beszédet mondtak és újra takarítottak ...) és én tudom, aki közben figyelem és fotózom őket. Mert nem csak az étel, az emlékeik készülnek ilyenkor. Az emlékek, amitől később is derűs lesz a szív, ha csak rá gondolnak, vagy a szemük elé kerül majd egy régi fotó. Azt hiszem ez a karácsony varázslata. Néha, kis időre, ha figyelünk egymásra, a miénk lehet.  
Desics Júlia
nevelőtanár 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva