Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
4
5
11
12
15
17
18
19
20
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Goethe Ösztöndíjjal nemzetközi nyári táborban Csíkszeredán (2023)

Goethe Ösztöndíjjal nemzetközi nyári táborban Csíkszeredán (2023)

2023. szeptember 18. hétfő 17:50

A Goethe Intézet ösztöndíjainak jóvoltából tehetséges diákjaink évről évre részesülnek külföldi nyári tábort vagy külföldi nyelvi kurzust finanszírozó  ösztöndíjakban.

Sinkó Flóián, 11.A osztályos tanuló 2023 nyarán egy egyhetes nemzetközi nyári táborban vehetett részt Romániában. Rövid beszámolót is írt élményeiről:

Az idei nyáron szerencsém volt részt venni a „Wir l(i)eben Vielfalt” nevű táboron Romániában. A tábor Csíkszeredán került megrendezésre és 10 országból érkeztek diákok, hogy egy közös hetet egy motiváló környezetben eltöltsenek. Minden délelőtt 3 óra csoportmunka volt aztán délután rengeteg programlehetőség közül lehetett választani. Én személyesen gyakran fociztam a románokkal és sokszor bementünk megnézni a várost az ukránokkal is. Eleinte nehéz volt megtalálni azt a közös nyelvet, amelyet mindenki megért, de ha valaki nem beszélte még teljesen jól a német nyelvet akkor minden gond nélkül váltottunk angolra.

A tábor végén mindenki előadta valamilyen előadás formájában, amin a héten dolgoztak (az én csoportom egy dalt írt és azt adtuk elő). Ez a tábor egy felejthetetlen élmény volt számomra és mindenkinek ajánlom, hogy próbáljon ki egy hasonló tábort.

Flórinak (az első képen balról a második) szeretettel gratulálunk az ösztöndíjhoz, további sikereket és kitartást kívánunk!

 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva