Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Adventi barangolás - múzeumban, karácsonyi vásárban voltak a kolisok

Adventi barangolás - múzeumban, karácsonyi vásárban voltak a kolisok

2023. december 10. vasárnap 16:54

December 7-én volt szerencsém eltölteni egy kellemes, családi légkörű délutánt három kollégiumi diáktársammal a pesterzsébeti Gaál Imre Galériában, Galambos Róbert tanár úr kíséretében.
A helyszínen a Galéria két kedves dolgozója köszöntött minket, körbevezetett, és röviden mesélt nekünk a művészekről és alkotásaikról, valamint a kiállítás interaktív játékaira is felhívták a figyelmünket. 
Az emeleten először Illyés Borbála viselettörténeti kollekcióját tekintettük meg, majd Kadarkuti Richárd festményein keresztül nyerhettünk betekintést Pesterzsébet múltjába. Emellett Polgár Ernő mesterségeket bemutató kisplasztikáit is megnéztük, és számos interaktív játékot próbáltunk ki. A feladatok között volt kirakó, a reneszánsz kortól a modern korig terjedő viseletek, frizurák és kiegészítők helyes összepárosítása,valamint régi tárgyak, állatok és helyszínek megkeresése a Kadarkuti -festményeken.
A földszinten megismerkedhettünk Góra Orsolya festőművész festményeivel, Tóth Menyhért egyedi stílusával és kifejezésmódjával, illetve Somogyi Emese szobrászművész fa és filc anyagú alkotásaival, melyekben visszatérő elemek voltak az apró, egy-két centiméteres bronz lábbelik. 
A délutánt a pesterzsébeti karácsonyi vásáron zártuk, majd új élményekkel gazdagodva, az elgondolkodtató alkotásokon merengve és a kürtőskalács illatától eltelve ünnepi hangulatban tértünk vissza a kollégiumba.
Kincses Karina 
10.B
 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva