Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Eredményeink   »   Versenyek   »   Fizika

Német nyelvű fizikaverseny 2018 – ismét a DNG csapatáé a kupa

2018. február 06. kedd 13:53

2018. február 2-án 14. alkalommal rendezték meg a magyarországi középiskolák német nyelvű fizikaversenyét. Az országos döntőbe a legjobb 31 tanuló került be, akik egy szép „fizikás“ napot töltöttek el a Budapesti Műszaki Egyetemen. A köszöntők és a versenyhelyszín bemutatkozása után következett az írásbeli döntő. Ebéd után mindenki látogatást tett a versenynek otthont adó tanszéken.

Kiváló teljesítményével Koósa Tamás 1., Gálóczy Balázs, Kiss Máté és Szük Zsombor 2., Szabó Marcell 4., Sziklai Brigitta és Kovács Levente 5., Potyondi Gergely 6. helyezést ért el kategóriájában.

Iskolánk csapata (Szabó Marcell, Sziklai Brigitta, Gálóczy Balázs, Tóth Bálint, Kovács Levente, Kiss Máté, Koósa Tamás, Potyondi Gergely, Szük Zsombor) az iskolák közötti versenyben 1. helyezést ért el, így ismét miénk a kupa.

Az eredményekhez szeretettel gratulálunk a csapatnak, és felkészítő tanáruknak, Hömöstrei Mihály tanár úrnak.

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciája 2018 – DNG-s résztvevővel

2018. február 06. kedd 13:34

Az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciájának (International Conference of Young Scientists’) ELTE TTK-n tartott magyarországi válogatóján Stiga Viktória, iskolánk 11.BD-s tanulója bejutott az ötfős magyar csapatba. Kutatásait a Granulált anyagok rézsűszögének kísérleti vizsgálatáról a 2018. árpilis 21-28. között tartandó nemzetközi konferencián mutathatja be Belgrádban.

Gratulálunk Vikinek és felkészítő tanárának, Hömöstrei Mihály tanár úrnak! További eredményes folytatást!

 

Interjú Bánóczki Tímeával a 24. ICYS-en elért aranyérme után

2017. április 26. szerda 05:32

Mint arról korábban beszámoltunk, Bánóczki Tímea (12.AC) aranyérmet szerzett a 24. ICYS nemzetközi versenyen.

Mikrofonvégre kaptuk, hogy első kézből kapjunk híreket a versenyről, saját kutatásairól és az ott szerzett tapasztalatokról.

A kép alatti baloldali háromszögre kattintva indul az interjú...

 

Hatalmas nemzetközi siker Stuttgartban - Bánóczki Tímea aranyérmes

2017. április 24. hétfő 11:24

Iskolánk végzős tanulója, Bánóczki Tímea (a kép közepén) a magyar küldöttség tagjaként részt vett a 2017. április 16-22. között a németországi Stuttgartban megrendezett 24. International Conference of Young Scientists (ICYS) elnevezésű nemzetközi versenyen. A 26 országból pályázó, 160 diákot számláló mezőnyben a magyar diákok ismét szép sikereket értek el. Angol nyelven elhangzott előadásukat a nemzetközi zsűri az alábbiak szerint értékelte.

 

Fizika és mérnökfizika szekció:

Bánóczki Tímea I. díj, aranyérem (Budapest, Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium)

Molnár Áron I. díj, aranyérem (Székesfehérvár, Székesfehérvári SzC Széchenyi István Szakgimnáziuma) illetve III. díjbronzérem a poszter szekcióban.

 

Környezettudomány és élettudomány szekciók:

Bereczki Anna II. díj, ezüstérem (Debrecen, Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma)

Csigi Gergely III. díj, bronzérem (Gödöllő, Premontrei Szent Norbert Gimnázium)

Vedres Péter különdíj (Kisvárda, Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium)

 

Nagyon-nagy szeretettel gratulálunk Tinának és felkészítő tanárának, Hömöstrei Mihály tanár úrnak a fantasztikus sikerhez!

 

Német nyelvű fizikaverseny 2017

2017. február 07. kedd 07:57

2017. január 27-én 13. alkalommal rendezték meg a magyarországi középiskolák német nyelvű fizikaversenyét. Az országos döntőbe a legjobb 32 tanuló került be, akik egy szép „fizikás“ napot töltöttek el a Budapesti Műszaki Egyetemen. A köszöntők és a versenyhelyszín bemutatkozása után következett az írásbeli döntő. Ebéd után mindenki látogatást tett a versenynek otthont adó tanszéken.

Kiváló teljesítményével Gálóczy Balázs és Galambos Levente 2. helyezést ért el kategóriájában.

Iskolánk csapata (Kiss Máté, László Péter, Kelemen Dávid, Gálóczy Balázs, Kiss Boglárka, Börcs Dóra, Nagy Balázs, Sziklai Brigitta, Galambos Levente) az iskolák közötti versenyben 4. helyezést ért el.

Az eredményekhez szeretettel gratulálunk a csapatnak, és felkészítő tanáruknak, Hömöstrei Mihály tanár úrnak.

 

 

Magyar siker a Fizika Világkupán

2016. július 18. hétfő 19:41

Magyarország csapata ezüstérmet szerzett a június végén megrendezett Fizika Világbajnokságnak is nevezett Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyén (angol nevén International Young Physicists' Tournament, röviden IYPT), mely idén az oroszországi Jekatyerinburgban került megrendezésre. A csapat középiskolás tagjai (Bánkóczi Tina, Varga-Umbrich Eszter, Kádár István, Nagy Balázs és Plaszkó Noel) egy teljes éven át folytattak kutatómunkát az előre megadott problémák kapcsán annak érdekében, hogy a versenyen a prezentációk és az azt követő viták során bizonyíthassák kivételes tudásukat. A diákok és felkészítő tanáraik lelkesedése és szorgalma is kellett ahhoz, hogy Magyarország a világ legrangosabb fizika csapatversenyén az utóbbi 19 év legjobb eredményét érhesse el.

Szeretettel gratulálunk iskolán diákjainak, Bánóczki Tinának és Nagy Balázsnak, valamint felkészítő tanáruknak, Hömöstrei Mihály tanár úrnak!

A verseny angol nyelvű honlapja: http://iypt.org

Wikipedia cikk: http://en.wikipedia.org/wiki/International_Young_Physicists%27_Tournament

A 2016-os évi verseny problémái angolul: http://hypt.elte.hu/2016/problems2016.pdf

Képek és további infók: http://www.facebook.com/hypt.elte.hu/

Néhány idei médiamegjelenés: 

http://mno.hu/tudomany/masodik-lett-a-magyar-csapat-egy-fizikai-vilagversenyen-1351378 (interjú Hömöstrei Mihály tanár úrral)

http://www.szertar.com/cikk/siman-osztalykiranduloknak-nezned-oket-de-nagyon-tevedsz/

http://444.hu/2016/07/05/irany-a-nagykorut-ezustermesek-lettek-a-magyar-fiatalok-a-nemzetkozi-ifjusagi-fizikatornan 

http://www.168ora.hu/tudas/ezustermes-lett-magyar-diakcsapat-fizika-vilagkupan-147041.html

http://www.nlcafe.hu/ezvan/20160706/fizika-ifjusagi-vilagkupa-ezust-ermes-magyar-csapat-siker/

 

DNG-s aranyérem az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáján (ICYS) 2016

2016. április 25. hétfő 08:09

Örömmel számolhatunk be a DNG 11. évfolyamos fizika fakultációs diákjának, Bánóczki Tímeának a Kolozsváron április 16-22-án rendezett Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáján elért nagyszerű eredményéről.  Tímea a fizika szekcióban 13 ország 30 diákja között lett aranyérmes!

A versenyen az egyik tavaly thaiföldi IYPT feladatának a „Légpárnás jármű” kutatási eredményeit mutatta be.

Az 5 fős magyar csapat emellett egy fizika ezüstérmet és poszter ezüstérmet ért el (Plaszkó Noel) és két különdíjat kapott (Veres Flóra és Lekka Ákos) a „Life Science” kategóriában.

Gratulálunk mindannyiuknak! Köszönjük Hömöstrei Mihály tanár úr felkészítő munkáját!

 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

DNG-s fizika siker az Ifjú Fizikusok Ausztriai Versenyén (AYPT)

2016. április 19. kedd 17:43

Örömmel számolhatunk be a DNG 11. évfolyamos fizika fakultációs diákjának, Szabó Tamásnak az ausztriai Leobenben április 1-2-án rendezett Ifjú Fizikusok Auszriai Versenyén elért nagyszerű eredményéről. Tamás a magyar csapat tagjaként angolul mutatta be kutatási eredményeit az „Érintésmentes tolómérő“ című problémában.
Az 5 fős csapatok között a kis 3 fős magyar csapat 7. helyezést ért el, hajszálnyi lemaradva még a dobogótól is. Az egy főre jutó pontszámok tekintetében a legjobb eredményt elért csapat tagjai voltak még Svastits Áron (Budapesti Piarista Gimnázium), Adorján Dániel (Szent István Gimnázium, Budapest).

Gratulálunk a csapatnak, Tamásnak és felkészítő tanárának, Hömöstrei Mihály tanár úrnak!

Szabó Tamás az előadás diszkussziója közben.

 

A magyar csapat (balról jobbra):

Hömöstrei Mihály (felkészítő), Adorján Dániel (Szent István Gimn.), Szabó Tamás (DNG), Svastits Áron (Budapesti Piarista Gimnázium)

 

Német nyelvű fizikaverseny 2016

2016. február 18. csütörtök 08:01

2016. február 12-én 12. alkalommal rendezték meg a magyarországi középiskolák német nyelvű fizikaversenyét. Az országos döntőbe a legjobb 32 tanuló került be, akik egy szép „fizikás“ napot töltöttek el a Budapesti Műszaki Egyetemen. A köszöntők és a versenyhelyszín bemutatkozása után következett az írásbeli döntő. Ebéd után mindenki látogatást tett a versenynek otthont adó tanszéken.

Kiváló teljesítményével Gálóczy Balázs 1., Barabási Richárd 2., Schuszter András 3., Varga Norbert 4. és Szabó Marcell 6. helyezést ért el kategóriájában.

Iskolánk csapata (Gálóczy Balázs, Koleszár Tamás, Schuszter András, Mikó Barnabás, Szabó Marcell, Varga Norbert, Barabási Richárd, Szabó Dorina és Ökrös Kristóf) az iskolák közötti versenyben 2. helyezést ért el.

A szép eredményekhez szeretettel gratulálunk a csapatnak, és felkészítő tanáruknak, Hömöstrei Mihály tanár úrnak!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciája (ICYS) 2016-os csapatában Bánóczki Tímea

2016. január 26. kedd 09:08

Bánóczki Tímea 11.AC osztályos tanuló idén is folytatja tavalyi fantasztikus fizika szereplését az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáján. A „Légpárnás jármű” lebegésidejének optimalizálásával a legjobb 5 közé jutott, így szerzett jogot, hogy hazánkat képviselje a Kolozsváron 2016. április 16-22. tartott nemzetközi döntőben.

Tinának és felkészítő tanárának, Hömöstrei Mihály tanár úrnak szívből gratulálunk, kitartást és további sikereket kívánunk!

 

Az ICYS logója

  Bánóczki Tímea ICYS oklevele

 

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva